AYB'den 475 milyon euro finansman

Finansmanın 150 milyon eurosu Halkbank, 100 milyon eurosu Ziraat ve 75 milyon eurosu ise TSKB aracılığıyla, işletmelerin yatırım ve işletme sermayesi ihtiyaçları için kullanılacak.

Abone ol

ANKARA -Hazine Müsteşarlığı, bugün imzalanan kredi ve garanti anlaşmaları ile Avrupa Yatırım Bankası’ndan toplam 475 milyon euro tutarında finansman sağlandığını bildirdi.

Sağlanan finansmanın 150 milyon euroluk bölümü Halk Bankası, 100 milyon euroluk bölümü Ziraat Bankası ve 75 milyon euroluk bölümü ise TSKB aracılığıyla çeşitli sektörlerdeki küçük ve orta büyüklükteki işletmelerin yatırım ve işletme sermayesi ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla kullanılacak.

150 milyon euro tutarındaki bölümü ise İller Bankası aracılığıyla çeşitli belediyelerin içme suyu, kanalizasyon ve katı atık projelerinin gerçekleştirilmesi amacıyla kullanıma sunulacak.

Avrupa Yatırım Bankası Başkan Yardımcısı Van Ballekom, Sheraton Otel'de düzenlenen imza töreni öncesinde yaptığı konuşmada, Türkiye'den sorumlu Başkan Yardımcısı olarak Türkiye'nin akılcı büyümesine verdikleri desteğin istikrarlı ve güçlü bir şekilde devam ettiğini görmekten mutluluk duyduğunu söyledi.

Geçen yıl Türkiye'nin kalkınmasına ve refahına yönelik önemli sektörlerdeki 19 proje için Türkiye'ye toplam 2 milyar euro aktarmayı başardıklarını ifade eden Ballekom, "Türkiye'de akılcı büyümenin desteklenmesi ülkenizdeki finansman politikamızın temelidir. Bugün önde gelen 4 banka ortağımızın işbirliği ile ülkedeki girişimciliğe ve iklim değişimine yönelik 475 milyon euroluk ilave bir finansman paketini imzalayacağız" dedi.

VakıfBank’ta yeşil fonlama tutarı 5.7 milyar TL Erişilebilirlikte mülkiyet paylaşımlı konut sahipliği Arz - talep dengesi için tarımsal uygulamalara “üretim planlaması” İklimlendirme, ikinci yarı yıla sipariş artışıyla girdi Eğitimin sigortası da hazır