Avrupa'daki kriz şaşırtıcı değil

TÜSİAD Başkanı Boyner, "Euro Bölgesi ülkelerinin alınan kararları ertelemesi krizin çapını büyüttü" dedi.

Abone ol

CANNES - Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Ümit Boyner, Euro Bölgesindeki krizin bu durumlara gelmesinin şaşırtıcı olmadığını söyledi.

Cannes'daki G-20 zirvesine paralel olarak düzenlenen "B-20" zirvesinin kapanışı sonunda soruları yanıtlayan Boyner, "Euro Bölgesi ülkelerinin verilmesi gereken kararları zamanında alamadığını" belirterek, "kararların ertelenmesinin krizin çapını büyüttüğünü" ifade etti.

Euro Bölgesindeki liderlik eksikliğine dikkat çeken Boyner, "Yunanistan'daki krizi çok şaşırtıcı karşılamadım, ortaya çıkan krize yönelik çözümler ertelendikçe, bu sorunların çözülmesi de zorlaştı ve giderek gecikti"diye konuştu.

G-20 zirvelerine paralel olarak G-20 ülkeleri işadamlarının da "B-20" adı altında bu yıl 3. kez bir toplantı düzenlediğini hatırlatan Boyner, TÜSİAD olarak bu toplantılarda Türkiye'yi temsil ettiklerini hatırlattı.

B-20 zirvesi sonrasında oluşturulan 12 çalışma grubunun toplantılar sonunda 46 tavsiyeyi içeren bir kapanış bildirgesini yayınlayacağını hatırlatan Boyner, iş dünyasının tekrar IMF'nin yapılandırılmasını beklendiğini ifade etti.

Ekonomik büyüme ve istihdamının aynı anda geliştirilmesine dikkat çektiği belirten Boyner, son dönemdeki küresel kriz, Euro Bölgesi borç krizi gibi gelişmelerin ışığında bu tür krizlerin güçlü bir şekilde yönetişiminin gerekliğine de atıfta bulunduğunu ifade etti.

Boyner, ekonomik büyümenin geliştirilmesi için, korumacı sistemlerin kaldırılmasının gerekliliği ve daha adaletli bir gelir dağılımını ağlanması gibi konuların da yine B-20 zirvesinin önemli gündem maddelerini oluşturduğunu ifade etti.

Muğla'da bir evde çıkan yangın ormana sıçradı TFF duyurdu: Yeni MHK başkanı belli oldu Prof. Dr. Hasan Sözbilir yeni fay hattı tespit edildiğini açıkladı İnşaat sektörü 'çözümü' yabancı işçide buldu Coca-Cola beklentilerin üzerinde ciro elde etti