Avrupa'da büyüme hız kesti

Geçen yılın aynı dönemine kıyasla ikinci çeyrekte AB yüzde 1,7 ve Euro Bölgesi yüzde 1,6 büyüdü.

Abone ol

BRÜKSEL - Avrupa Birliği (AB) ve Euro Bölgesi'nde büyüme hızı ikinci çeyrekte yavaşladı.

AB istatistik kurumu Eurostat'ın verilerine göre, geçen yılın aynı dönemine kıyasla ikinci çeyrekte AB yüzde 1,7 ve Euro Bölgesi yüzde 1,6 büyüdü.

İlk çeyrekte büyüme oranları, AB ve Euro Bölgesi'nde yüzde 2,4 olmuştu.

Yılın ikinci çeyreğinde, bir önceki çeyreğe göre büyüme oranları ise AB ve Euro Bölgesi'nde yüzde 0,2 olarak açıklandı. Sözkonusu oranlar ilk çeyrekte 27 üyeli AB'de yüzde 0,7 ve 17 üyeli Euro Bölgesi'nde yüzde 0,8 düzeyindeydi.

Geçen yılın aynı dönemine göre ikinci çeyrekte büyüme oranları, AB'nin büyük ekonomilerinden Almanya'da yüzde 2,8, Fransa'da yüzde 1,6, İtalya'da yüzde 0,8, İngiltere ve İspanya'da yüzde 0,7 oldu.

Bu yılın ikinci çeyreğinde ABD yüzde 1,5 büyürken Japonya yüzde 0,9 küçülmüştü. Yılın ilk çeyreğinde yüzde 11'lik rekor büyüme gerçekleştiren Türkiye'nin ise yüzde 7 civarında beklenen ikinci çeyrek verileri henüz açıklanmadı.

Tesla'nın karı ikinci çeyrekte yüzde 45 azaldı Alphabet'in geliri ve karı ikinci çeyrekte arttı RMS Capital'den 3 projeye 600 milyon dolar yatırım Uçak filosu 43 bin 430’a, yolcu sayısı 20 milyara yükselecek Fiberde dönüşüm olmazsa yıllık bedeli 19 milyar dolar olur