Atlantis, erkek takısıyla 700 milyon TL ciroya gidiyor
43 yıllık aile şirketi Atlantis, 200 çalışan ve 1.500 bayi ile 700 milyon TL'lik ciroya gidiyor. Şirket bu yıl yüzde 45 büyüme hedefliyor.
Abone olKezban KARABOĞA
İZMİR - Karakaş Atlantis, kuyumculuk sektöründe faaliyet gösteren 43 yıllık bir aile şirketi. 200 personeli, 10 bölge müdürlüğü, bin 500'e yakın bayisi var. 2012 Temmuz'da halka açıldı. Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Karakaş, "2013'te 700 milyon lira ciro ve yüzde 45 büyüme hedefliyoruz. Karlılığımızı 20 milyon liranın üzerine taşımayı hedefliyoruz. Erkek takısına odaklanacağız. Koleksiyon hazırlayıp, ismine de 'Bize de Yakıştı' diyerek çıkacağız. Erkek takısı kravat iğnesinde kalmıştı, ama bu artık değişti. Kol düğmesi yapmanın önemi yok artık" dedi.
Türkiye'de kuyumculuk sektöründe halka açılmış ikinci şirket olduklarını anlatan Kamil Karakaş şöyle konuştu: "Sektörü uyandırdık. Halka arzdan sonra yan tarafımızdaki binayı aldık. Üretimi 2 kata çıkarmayı hedefliyoruz. Ciromuzu 2013'te 700 milyon liraya çıkaracağız. 2014'te büyük ihtimalle 1 milyar liraya getiririz. Özellikle Doğu Anadolu'da olmadığımız Elazığ, Diyarbakır gibi bölgelerde var olmak istiyoruz. Karadeniz'de olmak istiyoruz. 2013'te rekabet artacak. Kim kurumsallaşırsa piyasada kalacak. Kurumsallaşan büyüyor. Kredibiliteniz artıyor. Bizim 250 milyon liranın üzerinde banka kredi limitimiz var. 3-4 sene önce ummazdım."
2013'te erkek takısına odaklanacaklarını belirten Kamil Karakaş, bu konudaki planlarını şöyle anlattı: "Ben, hiç takmazdım takmaya başladım. Pargalı'nın elinde de yüzükler var. Biz bir koleksiyon çıkartıp, ismine de 'Bize de Yakıştı' diyeceğiz. Kravat iğnesinde kalmıştı erkek takısı ama bu artık değişti. O kravatların yorgan gibi olduğu dönemin takısı. Kol düğmesi yapmanın önemi yok, kalem deseniz o da öyle. 2013'te erkek teması işlense iyi olur. Çünkü erkekler takı alıyor. Ama dükkanda erkeklere bir şey sunulmuyor. Yüzük, bileklik gelişecektir. Yüzük kategorisinin elmas ve pırlanta olarak yani işlemeli olarak gelişeceğini düşünüyorum."
'Madencilik sektörüne gireceğiz'
Son 3-4 yıldır yüzde 30-40 arası büyüdüklerini, pek çok ortaklık teklifi aldıklarını belirten Karakaş, "İnşaat, enerji, madencilikten çok sık iş teklifi geliyor. Sektörümüzde büyümeyi tercih ediyoruz. 2013'te madencilikle ilgili çalışmalar yapacağız. Yabancılar şirketteki büyümeyi görüyor. Amerika'dan iki fon bizi tanımak için geldi" dedi.
'Bu yıl altının onsu 2 bin 300'lere gelir'
Türkiye'de altın sektörünün kabuk değiştirdiğini, 2013'te de sektörün büyüyeceğini, altının değer kaybetmeyeceğini belirten Karakaş, "2-3 sene önce bankaların altın toplama gibi çalışmaları yoktu. Şimdi neredeyse bütün bankaların altın toplama günleri var. Zorunlu karşılıklar yükseltildi. Merkez Bankası altın mevduatlarının artırılmasından yana. Devlet de altın stoklarını artırıyor. İstanbul Altın Borsası'nın faaliyetleri artıyor. Arzın çok üzerinde bir talep var. Tüm merkez bankaları, aracı, yatırımcı kuruluşlar, firmalar, insanlar… Müthiş bir hareketlilik var. Bu da ons fiyatının yükselmesini sağlıyor. 2005'te 250-300 olan ons geçen sene bin 900'lere kadar dayandı. Şimdi bin 700'lerde tavanı oluşturuyor. 2013'te yükselecek. Bin 600'lerin altında görmeyeceğiz. 2 bin 300 2 bin 400 ons olacağını düşünüyorum" dedi.