Asılsız 112 ihbarları cezasız kalmadı!

112 Acil Çağrı Merkezi'ni arayarak gereksiz yere meşgul eden 8 kişiye 19 bin 800 lira para cezası uygulandı. Sinop 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürü Cengiz Tercuman 2024'te cevapladıkları 140 bin aramanın sadece yüzde 28'inin vakaya dönüşen çağrılardan oluştuğunu, yüzde 72 oranındaki aramanın ise bilgi danışma ve gereksiz aramalar olarak kayda geçtiğini söyledi.

AA | Abone ol

Saniyelerin kendileri için altın değerinde olduğunu, bilinçsiz ve maksadı aşan aramaların telafisinin mümkün olmadığını işaret eden Tercuman, acil durum aramaları sırasında vatandaşlardan beklentilerinin, sakince aramaya konu olan olayı detaylarıyla telefondaki yetkiliye anlatmaları olduğunu belirtti. 

Tercuman, Kabahatler Kanunu 42. A maddesi gereğince, '112 Çağrı Merkezine asılsız ihbarda bulunmak suretiyle meşgul etmek' cezasının ilk arama için bin 980 lira, ikinci arama için 3 bin 960 lira olarak uygulandığını işaret ederek, "Bu kapsamda Sinop'ta 1 Ocak-29 Temmuz 2024 tarihleri arasında gereksiz yere çağrı merkezini arayan biri mükerrer olmak üzere 8 vatandaşa toplam 19 bin 800 lira ceza kesildi" ifadelerini kullandı.

Akbank'tan ekonomiye 1 trilyon kredi desteği Starbucks'tan 'yeniden doldur' kampanyası: İkincisi bizden Çelik: Cumhurbaşkanı'mıza dönük tehditlerinin hiçbir hükmü yok Borsa günü düşüşle tamamladı Dilencinin günlük kazancı karşısında şaşıp kaldılar