Arınç'tan köşk seçimi açıklaması

Başbakan Yardımcısı Arınç, cumhurbaşkanlığı seçiminin adaylık süreciyle ilgili, "İki dost, iki arkadaş, iki dava arkadaşı bir araya gelecekler. İnşallah ikisinden biri olacak gibi" dedi

Abone ol

BURSA - Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, cumhurbaşkanlığı seçiminin adaylık süreciyle ilgili, "Bizde hiçbir mesele yok. Görüşülür, konuşulur. Bakın ne kadar geniş bir istişare yapılıyor. Ondan sonra da iki dost, iki arkadaş, iki dava arkadaşı bir araya gelecekler. İnşallah ikisinden biri olacak gibi" ifadelerini kullandı.

Bir gazetecinin, MKYK toplantısında 3 dönem kuralının sürdürülmesiyle ilgili alınan kararı hatırlatması üzerine Arınç, kurulda kendisinin de yer aldığını ve bu oturuma katıldığını söyledi.

Söz konusu kuralla ilgili her şeyin, tahmin edebildiği, öngörebildiği gibi sonuçlandığını vurgulayan Arınç, şöyle konuştu:

"Ben bildiğiniz gibi uzun bir süredir, 2015'ten itibaren aktif siyasi hayatımızın biteceğini söylüyordum. Bazı anket sonuçlarıyla da teşkilatlarımızla yapılan görüşmeler sonucunda da dün de arkadaşlarımız tek tek görüşlerini ifade ettiler. Burada, partimizin kuruluşundan itibaren konulmuş olan 3 dönem kuralının doğru olduğu, kalması gerektiği, üzerinde bir değişiklik yapılmamasına ihtiyaç duyulduğu söylendi. Esasen ben de aynı kanaatteyim. AK Parti, bugüne kadar verdiği kararlarda, uygulamalarında hep istikrarlı olmuştur. Bu kural konulurken hem parti içi demokrasi hem de maalesef diğer partilerde mevcut olan lider oligarşisine son vermek amaçlandı."

Arınç, adaylarının belli olacağı tarih için daha önce 20 Mayıs'tan sonrasını işaret ettiğini, bunun 30 Mayıs'ta da olabileceğini belirtti.

Çocuk cinayetlerinde verilecek cezalarla ilgili çalışma var

Arınç, "Eğer çocuklar hakkında işlenen cinayetler, caydırıcı olma vasfını taşımayan bugünkü Türk Ceza Kanunundaki maddelerle engellenemiyorsa elbette cezalarını daha çok artırmak gerekli olur. Bu konuda Adalet Bakanlığımızın bir çalışması vardır" şeklinde konuştu.

Antalya Altın Portakal Film Festivali başladı Buruk, Batshuayi, Trabzonspor, ve Beşiktaş'a para cezası Türkiye ile Sao Tome ve Prinsipe arasında enerji anlaşması! Devlet Bahçeli, DEM Partililerin elini neden sıktığını açıkladı Meclis'te İsrail tehdidi oturumu: Tarih belli oldu