Arabağlantı ücret tarifesi memnun etmedi

Nisan'da geçerli olacak arabağlantı ücret tarifesi Turkcell'in yatırım planlarını etkileyecek

Abone ol

BARCELONA - Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından 1 Nisan 2010 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere belirlenen arabağlantı ücret tarifelerine ilişkin yorum yaptı.

Ciliv, belirlenen fiyatlardan sonra tüm yatırım planlarını gözden geçirmeleri gerektiğini belirterek, "Gelirlerimizin bu kadar ani, sürpriz bir şekilde düşmesi tüm yönetim kurulunu çok ciddi endişelendiriyor" dedi.

Dünya GSM Birliğince (GSMA) Barcelona'da düzenlenen GSMA Mobil Dünya Kongresi'nde açıklama yapan Ciliv, ara bağlantı tarifelerine yönelik bir soru üzerine, sabitte iki senedir hiçbir değişiklik olmadığını, mobilde de geçen sene yüzde 30'dan fazla bu sene de yüzde 50 düştüğünü anlattı.

"Açıkçası hepimiz için sürpriz oldu" diyen Ciliv, 27 tane AB ülkesi arasında bir ülke dışında Türkiye'nin 26 ülkeden daha düşük bir mobil ara bağlantı ücretine sahip olduğunu belirterek, mobil düşüp sabitte düşmemesini merakla karşıladığını söyledi.

Ciliv, "Bu fiyatlardan sonra bizim bütün yatırım planlarımızı gözden geçirmemiz gerekiyor. gelirlerimizin bu kadar ani, sürpriz bir şekilde düşmesi bizim tüm yönetim kurulunu çok ciddi endişelendiriyor" dedi. '

Karara itiraz edip etmeyeceklerinin sorulması üzerine Ciliv, tüm bildiklerini paylaşmaya devam edeceklerini belirterek, "Fakat açıkçası yabancı ülkelerde bildiğimiz kadarıyla regülasyon böyle önemli kararları açıklamadan sektörle paylaşıyor, görüşlerini alıyor ondan sonra son kararı kendisi veriyor. Benim de gazetelerden okuduğum bir çok operatör de diğer mobil operatörler de bu kararları sürprizle karşılamışlar" diye konuştu.

Ciliv, oranlar konusunda karar alıcılarla görüş alışverişi olup olmadığı sorusuna rakamları yayımlandıktan sonra gördükleri yanıtını verdi.

Fener, deplasmanda 1 puanla yetindi SPK 2 şirketin sermaye artırımını onayladı Beşiktaş Eintracht Frankfurt'a 3-1 mağlup oldu Konut piyasasında ‘paylı’ dönem Başladı Galatasaray RFS ile 2-2 berabere kaldı