Ara transferin lideri Fenerbahçe

Spor Toto Süper Lig'de 2011-12 sezonu ara döneminde transfer için kasasından 50 milyon TL çıkan Fenerbahçe en bonkör takım oldu.

Abone ol
Emine Çağlayan
İSTANBUL - Şike soruşturmasında en çok başı ağrıyan kulüp olan Fenerbahçe Spor Kulübü, ara transfer döneminde de transfere en çok para harcayan kulüp 
olarak dikkat çekiyor. Yine şike soruşturmasında sıkça adı geçen ekiplerden Beşiktaş ise ara transferin en cimrisi oldu. Siyah beyazlı kulüp ara transfer dönemini boş geçti.
Spor Toto Süper Lig'in 2011-12 sezonunun puan cetveline göre ilk dört takımı aynı zamanda borsa şirketi konumundaki kulüplerin ara transfer dönemindeki harcamalarında Fenerbahçe en bonkör kulüp oldu. Fenerbahçe ara transferde 50 milyon TL harcadı. Sarı lacivertli kulüp Fransa’nın Lille Kulübü’nden, forvet oyuncusu Moussa Sow'u 46 milyon liraya Ankaragücü ile sözleşmesini fesheden Özgür Çek'i ise 4 milyon liraya renklerine bağladı. 
Trabzonspor ikinci sırada
Fenerbahçenin ardından kesenin ağzını en çok açan kulüp Trabzonspor oldu. İki futbolcuyu renklerine bağlayan Karadeniz fırtınasının kasasından 17 milyon TL çıktı. Gaziantepspor'dan transfer ettiği OLcan Adın'a 15 milyon TL ödeyen bordo mavili kulüp, Bucaspor’da forma giyen Torric Jebrin'i de yaklaşık 2 milyon TL'ye renklerine bağladı. 
Galatasaray 12 milyon TL harcadı
Spor Toto Süper Lig'de ara transfer döneminde en çok para harcayan üçüncü kulüp 12 milyon TL ile Galatasaray oldu. Sarı kırmızılı ekip Medical Park Antalyaspor Kulübü'den Necati Ateş'i 1 milyon TL'ye transfer ederken, Manisaspor Kulübü futbolcularından Yiğit İsmail Gökoğlan için 10 milyon lirayı aşkın transfer bedeli ödedi. 
En cimri Beşiktaş
Öte yandan ara transfer döneminin en cimrisi ise Beşiktaş oldu. Siyah beyazlı ekip ara transfer dönemini boş geçti.
Spor Toto Süper Lig'de 2011-12 sezon başında da transfere en çok para harcayan takım 20 milyon euro ile Fenerbahçe olmuştu. Sırasıyla Trabzonspor 15 milyon 650 bin Euro ile 2., Beşiktaş 12 milyon 50 bin Euro ile 3. Galatasaray ise  10 milyon 400 bin Euro ile 4'üncü olmuştu.
BOTAŞ Genel Müdürlüğü'ne Abdulvahit Fidan atandı Hizbullah açıkladı: Seçkin kuvvetleri vurduk EPDK yeni lisans kararlarını açıkladı Onur Akın'dan İbrahim Tatlıses'e dava 36 şehirde 500 büyük kuyumcu yakın takipte