Antalya'yı dolu ve sel vurdu

9 bin dönüm alanda hasar meydana geldi. Dereye düşen Songül Sazak'ın cesedine ulaşıldı.

Abone ol

ANTALYA – Antalya'da dün akşam etkili olan sel ve dolu, 9 bin dönüm alanda hasara neden oldu. Sel sularına kapılarak dereye düşen Songül Sazak'ın cesedine ise bu sabah ulaşılabildi.

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin ile birlikte sel ve dolunun vurduğu bölgede incelemelerde bulundu.

"9 bin dönüm alanda hasar olduğu tespit edildi" diyen Bakan Eker, şunları kaydetti:

"Kesin hasar tespitleri ortaya çıktığında hükümet olarak yaraları sarma gayreti içinde olacağız. Geçen yıl da Antalya'da sel meydana gelmişti. Bu sel sigorta kapsamına alınmıştı. Ama arkasından biz çiftçi ve üreticiye dönük bir takım tedbirler almıştık. Bu sene de inşallah Bakanlar Kuruluna konuyu götüreceğim."

Zarar büyük

Tarım İl Müdürü Bedrullah Erçin, dolunun Yurtpınar beldesiyle Murtuna, Alaylı, Kurşunlu ve Topallı köylerinde zarara neden olduğunu, Güloluk köyündeki zararın ise derenin taşması üzerine tarım alanlarını su basmasıyla oluştuğunu bildirdi.

Bedrullah Erçen, "İlk belirlemelere göre 5 bin dekarı sera olmak üzere 15 bin dekar tarım alanı zarar gördü. Zararın nerelerde etkili olduğu ve boyutunu yarın başlatacağımız hasar tespit çalışmasıyla daha net ortaya koyabileceğiz. Ama ilk tespitlere göre dolu bölgede çok büyük zarara neden oldu" dedi.

Cansız bedene ulaşıldı

Dün akşam etkili olan sel ve dolu köylerdeki seraları vurdu. Ceviz büyüklüğündeki dolu yolları kapadı. Sel sularına kapılarak dereye düşen Songül Sazak'ın (20) cesedine bu sabah ulaşılabildi.

Merkez Aksu ilçesine bağlı Murtuna Köyü Muhtarı Bekir Doğan, 20 yaşındaki Songül Sazak'a ait cesedin sazlık alanda ağaç dallarına takılı halde kaybolduğu yerin 200 metre güneyinde bulunduğunu bildirdi.

Sağanak yağış devam edecek

Antalya, Mersin, Tunceli, Elazığ, Bingöl ve Diyarbakır'da kuvvetli yağış bekleniyor. Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden yapılan meteorolojik uyarıya göre, Tunceli, Elazığ, Bingöl ve

Diyarbakır'da beklenen kuvvetli sağanak yağışın yarın sabah saat 06.00'ya kadar devam edeceği tahmin ediliyor. Uyarıya göre, Antalya, Alanya, Anamur ve Mersin çevrelerinde beklenen gök gürültülü sağanak yağışın da yarın 07.00'ye kadar devam edeceği bekleniyor. İlgililerin ve vatandaşların ani sel, su baskını ve heyelan oluşması riskine karşı tedbirli olması istendi.

Kılıçdaroğlu bölgede

Bu arada, Antalya ve Ticaret Odası (ATSO) ziyaretinin ardından, Talya Otel'deki başka bir toplantıya katılacak olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, programını iptal ederek, bölgeye gitti.

Dolunun ve su baskınlarının zarar verdiği tarım alanlarını gezen ve köylülerle görüşen Kemal Kılıçdaroğlu, köylülere ne yapılabileceğini sordu.

Bir köylü Kılıçdaroğlu'na, "Sizden bir şey istemiyoruz. Sadece bu durumu Mecliste dile getirin yeter" dedi. Kılıçdaroğlu bunun üzerine konuyu TBMM gündemine taşıyacağını, bölgenin "Afet bölgesi" ilan edilmesi için girişimlerde bulunacağını bildirdi.            

Tokat'ta 4 büyüklüğünde deprem İki dünya devi dört yıl sonra zarar açıkladı Şirketlerin gündeminde ilk madde alacakların kalitesi Kağıtta kapasite arttı, hurda açığı 3 milyon tona çıktı Prof. Dr. Naci Görür 5 yeri işaret etti: 'Büyük deprem olabilir'