Antalya'da tur otobüsü kaza yaptı: 16 ölü

Tur otobüsünün Aksu Çayı'na düşmesi sonucu 25 kişi de yaralandı

Abone ol

ANTALYA - Antalya'da tur otobüsünün Aksu Çayı'na düşmesi sonucu meydana gelen trafik kazasında ilk belirlemelere göre 16 kişi ölü, 25 kişi de yaralandı.

Olay yerinde bulunan Antalya Vali Yardımcısı Mehmet Seyman yaptığı açıklamada, Alanya'dan Pamukkale'ye Rus turistleri taşıyan 41 DP 006 plakalı tur otobüsünün, Aksu Çayı'na düştüğünü belirtti.

Kazada ilk belirlemelere göre 16 ölü, 25 yaralı bulunduğunu belirten Seyman, "Otobüsün içinde bulunan ölü ve yaralıları çıkarmaya çalışıyoruz. Görevliler otobüsü parçalayarak, içindekileri çıkarmaya çalışıyorlar" dedi.

Öte yandan, otobüsten yaralı çıkarılan turistler, çeşitli hastanelerde tedavi altına alındı.

Rusya özel uçak gönderdi

Rusya Devlet Başkanı Dimitriy Medvedev, Antalya'daki trafik kazasında 16 Rus vatandaşının ölümü nedeniyle taziye mesajı yayımladı.

Medvedev yaptığı yazılı açıklamada, kazada hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı diledi.

Bu arada Rusya Acil Durumlar Bakanlığı, kazada yaşamını yitirenlerin cenazeleriyle yaralıların ülkeye getirilmesi için Antalya'ya tam teşekküllü bir uçak gönderildiğini duyurdu.

87 kilometre hızla kaza yaptı

Antalya'da devrilen tur otobüsünün GPS kayıtlarına göre, sürücünün kazadan önce yaptığı en yüksek hızın saatte 87 kilometre olduğu belirlendi.

Rus turistleri taşıyan Hikmet Yılmaz'ın kullandığı tur otobüsüne ait GPS kayıtları Aksu İlçe Emniyet Müdürlüğüne ulaştı.

Buna göre, Hikmet Yılmaz'ın kazadan önce yaptığı en yüksek hızın saatte 87 kilometre olduğu açıklandı. GPS kayıtlarına göre Hikmet Yılmaz'ın dün akşam saat 21.45'te kontak kapattığı ve sabah 02.39'da yeniden aracını çalıştırdığı belirlendi.

Yılmaz'ın bu saatten itibaren turistleri otellerinden toplamaya başladığı, kayıtlara göre 04.53'te de araç ile GPS bağlantısının kesildiği kaydedildi.

Kimlikler eşleştiriliyor

Bu arada, Akdeniz Üniversitesi kampüsündeki Adli Tıp Kurumu ile Akdeniz Üniversitesi Hastanesine 16 ceset getirildi.

Cumhuriyet Savcısının gözetiminde, Rusya'nın Antalya Başkonsolosluğu ve tur şirketi yetkililerinin yardımıyla Adli Tıp Kurumu görevlilerince, cesetlerin "ölü muayenesi" ile kimlik eşleştirmeleri yapılıyor.

Kimlik eşleştirmelerinin tamamlanmasının ardından Rus turistlerin cenazelerinin özel cenaze hizmetleri şirketleri aracılığıyla yarın Rusya'ya gönderilmeleri bekleniyor.

Tesla'nın karı ikinci çeyrekte yüzde 45 azaldı Alphabet'in geliri ve karı ikinci çeyrekte arttı RMS Capital'den 3 projeye 600 milyon dolar yatırım Uçak filosu 43 bin 430’a, yolcu sayısı 20 milyara yükselecek Fiberde dönüşüm olmazsa yıllık bedeli 19 milyar dolar olur