Antalya, yayaya saygılı ilk kent olacak

Projeyle AB ülkelerindeki yaya önceliği ve güvenliği standartlarının Antalya'da da uygulanması hedefleniyor.

Abone ol

ANTALYA - Antalya'nın trafikte önceliği yayalara veren bir kente dönüştürülmesi için hazırlanan "Antalya'da Yaya Önceliği ve Güvenliğini Sağlamak İçin Yaşam Boyu Öğrenme Projesi"ne AB'den hibe geldi.

Proje hayata geçirilince Antalya, Türkiye'nin "yayaya saygılı" ilk kenti olacak.

Antalya Valiliği, Antalya Büyükşehir Belediyesi, Antalya Emniyet Müdürlüğü, Antalya Milli Eğitim Müdürlüğü, Akdeniz Üniversitesi ve Özel Sürücü Kursları Derneği'nin iş birliğiyle hazırlanan "Antalya'da Yaya Önceliği ve Güvenliğini Sağlamak İçin Yaşam Boyu  Öğrenme Projesi"nin tanıtım toplantısı, valilik toplantı salonunda yapıldı.

Antalya'nın yayaya saygılı kent olmaya aday olduğunu belirten Altıparmak, çok uluslu projeye İspanya, İsveç ve Avusturya'nın ortak olduğunu söyledi.

Altıparmak, yaklaşık 1 milyon lira bütçeli projenin yüzde 75'ine AB'nin hibe sağladığını, projenin 24 ay süreceğini kaydetti.

En fazla trafik kazası olan 5. il

Trafik Sigortaları Bilgi Merkezinin verilerine göre Antalya'nın, İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa'dan sonra trafik kazalarında en yüksek sayıya ulaşan beşinci il olduğuna dikkati çeken Altıparmak, Antalya'da 1 Ocak-12 Ağustosta 17 bin 782 maddi hasarlı kaza meydana geldiğini kaydetti.

Projenin uygulanmasında eğitimin önemini vurgulayan Altıparmak, şöyle konuştu:

"Projeyle beraber insanların eğitilmesi, farkındalığının artırılması önemli. Polirobot, polikart uygulaması bu projeye hizmet eden önemli projeler. Çocuk trafik eğitim parklarının bu çerçevede tekrar ele alınmasını istiyorum. Bunlar her belediyede olması gereken parklar. Burada trafik polislerimiz çocuklara eğitim verecek. Eğitim alan çocuğun trafik kurallarına uyması, yayayı önemsemesi çok daha kolay olacak."

AB Projeleri Koordinasyon Merkezi Koordinatörü Baki Karaçay da, "AB ülkelerindeki yaya önceliği ve güvenliği standartlarının Antalya'da uygulanması, buradan tüm Türkiye'ye ve diğer Avrupa şehirlerine yaygınlaştırılması hedeflenmektedir" dedi.

Dolar/TL'den günün ilk rakamları Dev teknoloji şirketleri dünyayla yarışıyor Prof. Dr. Osman Bektaş'tan Çanakkale'deki deprem sonrası kritik uyarı Erdoğan-Esad görüşmesi Moskova'da mı olacak? Açıklama geldi Kamala Harris, gerekli delege sayısına ulaştı