Antalya sağanak yağışa teslim oldu

Konyaaltı'nda bir çok mahalle ve okulu su bastı.

Abone ol

ANTALYA - Antalya ve Muğla'da etkili olan sağanak, yaşamı olumsuz etkiledi.

Antalya'da sabah saatlerinde başlayan yağış, öğle saatlerinde etkisini artırdı. Sağanak nedeniyle Konyaaltı ilçesindeki Liman ve Hurma mahallelerinde, su baskınları oluştu. Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri, su baskınına uğrayan mahallelerde tahliye çalışmalarına başladı.

Konyaaltı ilçesindeki Bedriye Bileydi İlköğretim Okulu'nun bahçesini de yağışın ardından su bastı. İtfaiye ekipleri, bahçedeki suyu tahliye etmek üzere çalışmalara başladı. Yağış ve rüzgarın trafolara hasar vermesi sonucu, bazı mahallelere elektrik verilemedi.

Kemer ilçesinde de yağışlar nedeniyle bazı cadde ve sokaklarda su birikintilerinin oluşması, trafiğin aksamasına yol açtı.

Yağışlar devam edecek

Antalya Meteoroloji Bölge Müdürü Necip Duman yağışların devam edeceğini, hava sıcaklıklarında ise önemli bir değişiklik olmayacağını bildirdi. Duman, perşembe ve cuma günü ise şiddetli yağış beklendiğini ifade etti.

Muğla'da yağış

Yağış, özellikle Muğla kent merkezi ile Fethiye, Milas, Ortaca, Dalaman ve Köyceğiz ilçelerinde etkili oldu. Bu bölgelerde görev yapan trafik ekipleri, sürücüleri hız yapmamaları yönünde uyardı.

Şiddetli yağış nedeniyle özellikle Muğla-Marmaris karayolunu kullanan sürücüler, zor anlar yaşadı. Kötekli mevkisinde oluşan su birikintileri, ulaşımı olumsuz etkiledi.

Muğla Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, yağışlı havanın cuma akşamına kadar etkisini sürdüreceğini açıkladı.

E-5'te 10 araç birbirine girdi! Çok sayıda yaralı var Japon uzman 'çok yakında uyanacak' dedi: 7 ve üzeri deprem uyarısı Yalçın Sönmez hayatını kaybetti Dolar/TL'den günün ilk rakamları Ali Yerlikaya paylaştı: Tefeci çetesi çökertildi, 27 şüpheli tutuklandı