Ankara'da iki patlama: 97 ölü, 244 yaralı

Ankara'da "Emek, barış, demokrasi" mitinginin yapılacağı alana gitmek için toplanılan tren garı kavşağında iki patlama meydana geldi. Canlı bomba olduğu düşünülen patlamada 97 kişi hayatını kaybetti, 244 yaralı var.

Abone ol

Başbakanlık Koordinasyon Merkezi: "Ankara’daki terör eyleminde, 1'i Filistin vatandaşı bir sivil olmak üzere, hayatını kaybedenlerin sayısı 97 olmuştur. Hayatını kaybedenlerden 92 kişinin kimlik tespiti yapılmıştır. Kimlik tespiti yapılan vatandaşlarımızdan 91 kişinin naaşı ailelerine teslim edilmiştir."

Ankara'nın son yıllarda karşı karşıya kaldığı en kanlı olaylardan birisi meydana geldi.

Ankara'da tren garı kavşağında iki ayrı noktada üst üste patlama meydana geldi. Olay yerinde 62, hastanelerde de 35, toplam 97 kişi hayatını kaybetti, Hastanelerde 244 kişinin de yaralı olarak tedavi gördüğü bildirildi. Patlamaların HDP kortejinin çok yakınında meydana geldiği açıklandı.

Başbakanlığın yaptığı yazılı açıklama şöyle:  

10 Ekim saat 10:04’te Ankara Tren Garı önünde meydana gelen bombalı saldırılar sonrasında başlatılan soruşturma süreci devam etmektedir. Saldırıyı gerçekleştiren odakların tespiti ve bir an önce adalet önüne sevk edilmesi için gerekli çalışmalar yapılmaktadır.

Ölen 77 kişinin kimliği açıklandı

Başbakanlık Koordinasyon Merkezi, saldırıda hayatını kaybeden 77 kişinin isimlerini açıkladı:

1- Abdülkadir UYAN 2- Metin KÜRKLÜ 3- Gökhan AKMAN 4- Orhan IŞIKTAŞ 5- Yılmaz ELMASCAN 6- Gökmen DALMAÇ 7- Elif KANLIOĞLU 8- Hakan Dursun AKALIN 9- Ersin ADSIZ 10- Ayşe DENİZ 11- Fatma ESEN 12- Gülbahar AYDENİZ 13- Eren AKIN 14- Canberk BAKIŞ 15- Nizamettin BAĞCI 16- Kasım OTUR 17- Başak Sidar ÇEVİK 18- Resul YANAR 19- Mehmet Ali KILIÇ 20- Tekin ARSLAN 21- Sezen VURMAZ 22- Dilaver KAHARMAN 23- Umut TAN 24- Dilan SARIKAYA 25- Ali KİTAPÇI 26- İsmail KIZILÇAY 27- Muhammet DEMİR 28- Korkmaz TETİK 29- Onur TAN 30- Osman ERBASAN 31- Emine ERCAN 32- Vedat ERKAN 33- Seyhan YAYLAGÜL 34- Vahdettin ÖZGAN 35- Selim ÖRS 36- Ali Deniz UZATMAZ 37- Firdevs Tat DALMAZ 38- Günay DOĞAN 39- Berna KOÇ 40- Meryem BULUT 41- Binali KORKMAZ 42- Feyyaz DENİZ 43- Mehmet Zakir KARABULUT 44- Dicle DELİ 45- Leyla ÇİÇEK 46- Ebru MAVİ 47- Ziya SAYGIN 48- Metin PEŞMAN 49- Mesut MAK 50- Hacı KIVRAK 51- Gözde ARSLAN 52- Fevzi Sert 53- Uygar Coşkun 54- Aycan Kaya 55- Aziz Onat 56- Yunus Derici 57- Hasan Sancalı 58- Veysel Atılgan 59- Metin Tesmen 60- Fatma Karakurt 61- Şirin Kılıçalp 62- Yusuf Akdağ 63- Çetin Kürklü 64- Gülhan Elmas Can 65- Bilgen Parlak 66- Nevzat Sayhan 67- Kübra Meltem Mollaoğlu 68- İdil Güneyi 69- Osman Turan Bozacı 70- Sevgi Öztekin 71- Sarıgül Tüylü 72- Rıdvan Akgül 73- Nilgün Çeliv 74- Mehmet Tevfik Dalgıç 75- Emin Aydemir 76- İbrahim Atılgan 77- Sabri Alman

Tren garının bulunduğu bölgede saat 10.00 sularında meydana gelen patlamada hayatını kaybeden ve yaralananları, yakınları ve çevredekiler ambulanslara bindirerek ve taksiyle hastanelere götürdü.  

Panik olan vatandaşların polise ve ambulanslara saldırdığı, bazı kişilerin havaya ateş ettiği belirtildi. Polis ve yetkililerin bölgedeki çalışmalarına akşam saatlerine kadar devam etti.. Ayrıca olay yerine gelen bomba imha ekipleri de incelemelerini tamamladı.  

Alo 184 yaralılar hakkında bilgi veriyor

Sağlık Bakanlığı, İletişim Merkezi SABIM 184 hattı aranarak, yaralıların hangi hastanede yattığı hakkında bilgi alınabileceğini bildirdi.

Canlı bomba şüphesi

Görgü tanıkları, tren garının bulunduğu bölgede peş peşe iki bombanın patladığını ve canlı bomba olabileceğini iddia etti.Sağlık Bakanlığı yetkililerinden alınan bilgiye göre, bölgeye ilk andan itibaren çok sayıda ambulans sevk edildi.

Bakanlık yetkilileri, bölgeye ambulansların sevk edilmeye devam edildiğini kaydetti.Patlamada yaralananların, Dışkapı, Numune, Gazi, Hacattepe, Mustafa Kemal Atatürk Hastanelerine kaldırıldığı öğrenildi. 

Patlamada yaralananlar İbn-i Sina Hastanesi'ne kaldırıldı. Yaralıların isimleri acil servis önüne asıldı.​

Patlamada, tarihi tren garının da büyük hasar aldığı öğrenildi. Öte yandan AFAD ekipleri de bölgeye sevk edildi.  

Sıhhiye Meydanı'nda bugün "Savaşa İnat, Barış Hemen Şimdi, Barış Emek Demokrasi" konulu toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenlenecekti. Mitingin toplanma yeri tren garı olarak belirlenmişti. 

 Patlamaya canlı bombanın neden olduğu iddia ediliyor. Bölgede güvenlik önlemleri artırıldı. 

Davutoğlu, patlamayla ilgili bilgi aldı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ankara'da meydana gelen patlamayla ilgili İçişleri Bakanı Selami Altınok ile görüştü. Davutoğlu, aynı zamanda Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'ndan da olayda hayatını kaybedenler ve yaralıların durumuyla ilgili bilgi aldı.

 Patlamaların tarihi tren garınıda büyük hasara yol açtığı belirtildi. 

İşte patlamaların meydana geldiği nokta 

DİSK'ten 'alanı boşaltın' çağrısı 

Mitingin organizasyonunda bulunan DİSK’in Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu alanın boşaltılması yönünde çalışma yaptıklarını belirtti ve alan boşaltılsın çağrısı yaptı.

Çerkezoğlu sadece bu miting için dün Ankara dışından 500 otobüsün kente geldiğini söyledi. Çerkezoğlu sözlerine şöyle devam etti: Çok üzgünüz. Üzgünüz öfkeliyiz. Günlerdir kardeş kanının durmasına karşı durdurulması için barış kardeşlik adına Ankara’ya geldik. Bu buluşmamız iki büyük patlama ile kana bulandı. Bu ülkede kardeşlik istemeyenlerin her türlü katliamı yapabildiklerini bir daha gördük. Bu ülke sahipsiz değil. Bugün işçiler mühendisler doktorlar memurlar bunun için toplanmıştık” dedi.

(AA-DHA)

ABD Gizli Servis Direktörü Kimberly Cheatle istifa etti AK Parti'den 'köpek yasası' eleştirilerine tepki Muğla'da bir evde çıkan yangın ormana sıçradı TFF duyurdu: Yeni MHK başkanı belli oldu Prof. Dr. Hasan Sözbilir yeni fay hattı tespit edildiğini açıkladı