Ankara Altındağ'da köpek cesetleri... Belediye'den açıklama geldi, güvenlik önlemleri alındı!

Dün gece ortaya çıkan görüntülerin ardından Ankara Altındağ Belediyesi’nin sokaktan topladığı köpekleri katlederek çukurlara gömdüğü iddiası üzerine hayvan severler ve yaşam hakları savunucuları harekete geçti. Dün gece katledilmiş onlarca köpeğin bulunduğu alanda jandarma ekipleri tarafından yoğun güvenlik önlemleri alınırken, Altındağ Belediyesi'nden de olaya ilişkin açıklama yapıldı.

Abone ol

Ankara'nın Altındağ ilçesinde dün gece çevresi çitlerle kapalı bir alanda katledilmiş halde onlarca köpek bulundu. Yaşam hakkı savunucuları bazı köpeklerin gömülü olduğunu tespit ettiği bölgede çok sayıda köpek cesedinin poşetler içerinde çukurlara atıldığı görüntülere de ulaşıldı. 

ANKA'nın haberine göre; katledilmiş köpekler görüntüleri üzerine dün gece bölgeye giden yaşam hakkı savunucuları ve avukatlar sabat saatlerine kadar bekledi. Günün erken saatlerinde bölgeye sevk edilen kolluk kuvvetleri, burada nöbet tutan grubu alandan uzaklaştırdı. Jandarma ekipleri, Altındağ Belediyesi Veteriner Müdürüğü önünde güvenlik önlemleri alındı. Köpek cesetlerinin bulunduğu alana ise giriş-çıkışlar yasaklandı. Akordiyon bariyerlerle kapatılan alana gazeteciler de alınmadı.

Altındağ Belediyesi'nden köpek cesetlerine yönelik açıklama

Altındağ Belediyesi'nden, ilçede dün gece bir alanda çok sayıda köpek cesedi bulunmasına ilişkin yapılan açıklamada, "Kamuoyuna ‘hayvanların parçalanarak öldürüldüğü’ şeklinde yansıyan haber, bölgemizde parçalanmış bir şekilde bulunan bir sokak köpeğinin vatandaşlarımızın ihbarı üzerine ekiplerimizce yerinden alınıp toplum sağlığına zarar vermeyecek şekilde gömülmesinden ibarettir. Söz konusu köpeğin sokaktan alınırken çekilmiş fotoğrafları savcılığa sunulmuştur. 'Katliam' şeklinde lanse edilen haberler tamamen asılsızdır” ifadeleri yer aldı.  

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin söz konusu alanın sorumluluk alanında olmadığını açıklamasının ardından Altındağ Belediyesi yazılı açıklama yaptı. 

Açıklamada şunlar kaydedildi:

“Dün gece itibarı ile Belediyemizin adıyla yayılan haberlere ilişkin basın açıklamamızı kamuoyunun dikkatine sunarız. Haberde bahsi geçen alan, Altındağ Belediyesi'ne ait 5.000 m² büyüklüğündeki, 150 kapasiteli geçici bakım evimizin yakınında bulunan hayvan mezarlığıdır. Bu mezarlık, gün içerisinde Altındağ sınırlarındaki mahallelerimizde doğal ölümü gerçekleşen ve/veya trafik kazalarına ya da enfeksiyona bağlı sebeplerle ölen sokak hayvanlarının gömüldüğü bir alandır.

Altındağ Belediyesi, diğer belediyelerde de olduğu gibi vatandaşlardan gelen ihbarlar üzerine haftalık ortalama 20-25 yaşamını yitiren hayvanları toplamaktadır ve sağlık/hijyen kurallarına uygun bir şekilde bu alana gömmektedir. Burası yine sınırlarımız içerisinde yer alan çevre köylerimizde benzer sebeplerle ölen koyun, eşek, at gibi küçük ve büyükbaş hayvan ölülerinin de gömüldüğü bir alandır.

“Söz konusu köpeğin sokaktan alınırken çekilmiş fotoğrafları savcılığa sunulmuştur”

Yine kamuoyuna ‘hayvanların parçalanarak öldürüldüğü’ şeklinde yansıyan haber, bölgemizde parçalanmış bir şekilde bulunan bir sokak köpeğinin vatandaşlarımızın ihbarı üzerine ekiplerimizce yerinden alınıp toplum sağlığına zarar vermeyecek şekilde gömülmesinden ibarettir. Söz konusu köpeğin sokaktan alınırken çekilmiş fotoğrafları savcılığa sunulmuştur. Bununla birlikte söz konusu alan, Belediyemize ait kurban kesim alanının da yakınında olup; yakın zamanda idrak ettiğimiz kurban bayramında kurban ibadetini yerine getiren vatandaşlarımızın kurban kesiminin ardından alanda bıraktığı hayvan atıklarının da gömüldüğü bölgedir. Bu açıklamaların ışığında kamuoyunda 'katliam' şeklinde lanse edilen haberler tamamen asılsızdır. Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, Ankara'da Belediyemizle yakın çalışan hayvan hakları dernekleri ve STK'ların da yakından bildiği üzere, hayvan severliğiyle tanınan bir belediye başkanıdır.

“Belediyenin katliam yapması düşünülemez”

Başkanımız Veysel Tiryaki'nin seçim beyannamesinde de yer alan, Ankara'nın en büyük ve en modern Hayvan Yaşam ve Rehabilitasyon Merkezi yapımı için Başkanımız göreve geldiği gün talimatını vermiş ve barınağımızın projesi tamamlanmıştır. 1000 hayvan kapasiteli Hayvan Yaşam ve Rehabilitasyon Merkezi içinde açık ve kapalı padoklar, lohusa barınakları, köpek gezinme ve egzersiz alanları, hayvan hastanesi ve hayvan oteli yer almaktadır. Bu alan köpek eğitim kampüsü olarak da hizmet verecektir. Çok yakında yapımına başlayacağımız Ankara'nın en büyük ve en modern hayvan rehabilitasyon tesisinin projesini hayata geçirme arzusunda olan bir belediyenin katliam yapması düşünülemez.

Hayvan hakları konusuna bu zihniyetle yaklaşan bir Belediye Başkanı'nın ‘katliam’ yaptığının iddia edilmesi haksız bir suçlamadır. Hayvan hakları savunucularının hassasiyetine anlayışla yaklaşmakla birlikte, maruz kaldığımız ithamların haksızlığını belirtiyor, konuyu kamuoyunun vicdanına bırakıyoruz."

Türkiye'de Maymun Çiçeği görüldü mü? Açıklama geldi Peker Açıkalın beyin kanaması geçirdi Oyun platformu Roblox'tan erişim engeline ilk açıklama Japonya'da "deprem" alarmı: Başbakan Kişida, gezilerini iptal etti Altındağ'da köpek cesetleri... Belediye'den açıklama geldi