Anadolujet'in yurtdışı uçuş noktası 12'ye çıkacak

THY Yönetim ve İcra Kurulu Başkanı Topçu, "Ankara'yı Avrupa'nın 12 şehrine, gelecekte de daha çok şehrine bağlamayı hedefliyoruz" dedi.

Abone ol

ANKARA - Türk Hava Yolları'na (THY) ait Anadolujet haziran ayından itibaren yurtdışı uçuşlarda 12 noktaya ulaşacak.

Anadolujet'in dış hat uçuşları Crown Plaza Otel'de düzenlenen toplantı ile tanıtıldı.

THY Yönetim ve İcra Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, toplantıda yaptığı konuşmada, 2 yıl önce sektöre giren Anadolujet'in aradan geçen sürede büyük başarı kazandığını söyledi.

Anadolujet'e yönelik talepleri gördüklerinde dış hat uçuşlarına da başlama kararı olduklarını anlatan Topçu, Haziran ayından itibaren 12 noktaya dış hat uçuşu gerçekleştireceklerini ve bu sayının giderek artmasını hedeflediklerini söyledi. Topçu, Ankara'dan son geliş noktası yurt içi olan yolculara yönelik ekonomik bir hizmet vermek amacıyla Ankara Esenboğa Havalimanı'nı "hub yapma" kararı aldıklarını da bildirdi.

Anadolujet'in giderek büyüyen bir marka olduğunu belirten Topçu, "Gece uçuşlarında ekonomik fiyatlarla Ankara'yı Avrupa'nın 12 şehrine, gelecekte de daha çok şehrine bağlamayı hedefliyoruz. Ankara'yı ekonomik uçuşların ilk aktarım merkezi haline getirme hedefimiz vardır. THY her kesime hitap edecek ürünü piyasada bulunduruyor ve bunun da en büyük aktarım merkezi olarak Anadolujet'le Ankara'yı seçmiş bulunmaktayız" dedi.

THY Bölgesel Uçuşlar Başkanı ve Anadolujet icrasından sorumlu Sami Alan, Anadolujet'in kuruluşundan bu yana 2 yıl geçtiğini ve bugün gelinen noktada ağırlığı iç hatlar olmak üzere 41 noktaya uçuş gerçekleştirdiklerini anlatarak, uçak sayısının da 5'den 17' ye ulaştığını söyledi.

Dış hatlar uçuşlarına yönelik çalışmaların geliştirilerek devam edeceğini belirten Alan, "Bugün Ankara'dan 11 yurtdışı şehrine direkt uçuş yapmak mümkün. Bunu yakın zamanda 15'e çıkacağız" dedi.

Alan, Anadolujet'in Mart ayında Şam ile başlayan yurtdışı uçuşlarının Mayıs ayında Frankfurt, Düsseldorf, Köln, Viyana, Brüksel, Amsterdam ve Tahran uçuşlarıyla sürdüğünü, Haziran ayında ise Ankara'dan Stokholm, Kopenhag, Köln ve Sabiha Gökçen Havalimanından Stockholm, Kopenhag, Nahçivan uçuşlarının başlamasıyla 12 noktaya ulaşacağını anlattı.

Anadolujet, 5 milyon yolcu taşımayı hedefliyor

THY Genel Müdür Yardımcısı Orhan Sivrikaya yaptığı konuşmada sektörde henüz 2 yaşını tamamlamış olan Anadolujet'in 3'üncü yaşında 5 milyonunun üzerinde yolcu taşımayı amaçladığını belirterek, "Ankara hatlarının yıllık taşıma kapasitesinin 1 milyondan 5 milyona çıkması Anadolujet iş modelinin vatandaşlar tarafından ne derece desteklendiğini gösteren önemli bir kanıttır" dedi.

BİM’den katılım bankası adımı! KAP’a bildirildi TMSF’den Çankaya’da 36 odalı villa satışı Mazhar Alanson evlat acısıyla sarsıldı 2024 KPSS ortaöğretim sınav sonuçları açıklandı A Milli Futbol Takımı aday kadrosu belli oldu