”Altyapıda Avrupa'nın en ilerilerindeniz”

Türk Telekom Pazarlama ve İletişim Başkanı Demircan, Telekomünikasyon altyapısında Avrupa'da en ilerilerinden olduklarını söyledi.

Abone ol

ERZURUM - Türk Telekom Pazarlama ve İletişim Başkanı Erem Demircan, "Telekomünikasyon altyapısında Avrupa'da en ileri ülkelerden biri haline geldik" dedi.

Türk Telekom tarafından "Türkiye'ye Değer" sloganıyla başlatılan sosyal sorumluluk projeleriyle ilgili Erzurum'da bir otelde toplantı düzenlendi.

Demircan, toplantıda yaptığı konuşmada, topluma katkı konusunda etkili ve değer yaratacak projelerle, kuşaklar boyu sürdürülebilir yatırımlar yaptıklarını söyledi.

Türk Telekom'un, grup şirketleri ile birlikte teknoloji ve altyapıya sürekli yatırım yaptığına dikkati çeken Demircan, bu çerçevede 2009 yılında, ekonomik krize rağmen 2,5 milyar TL tutarında altyapı yatırımı gerçekleştirdiklerini ifade etti.

"Sabit telefonla ulaşılmayan yer kalmadı"

Türkiye'de bugün sabit telefonla ulaşılamayan yer kalmadığını ve köy-kent ayrımını ortadan kaldırdıklarını belirten Demircan, şunları kaydetti:

"Dünyada telekomünikasyon açısından Türkiye çok önemli bir yerde. Birçok telekom bağlantıları, karasal network ağları kurmak için çalışmalar yapıyoruz. Türkiye'nin telekomünikasyon altyapısını sürekli olarak dünya ile Avrupa ile kıyaslamasını yapıyoruz. Altyapı açısından Avrupa'da en ileri ülkelerden biri haline geldik. Bugün ADSL hızına baktığımızda Avrupa'da 4. sırada yer alıyoruz."

Altyapı, teknoloji ve insan kaynaklarına yaptıkları yatırımların haricinde sosyal sorumluluk projelerine de önem verdiklerini dile getiren Demircan, "Sosyal sorumluluk ve topluma katkı projelerimizle de aynı inanç ve mesajla hareket ediyoruz. Bu nedenle topluma katkı projelerimizi Türkiye'ye değer projeleri olarak adlandırdık" dedi.

Demircan, bir soru üzerine de Türk Telokom olarak bölgelere özgü kampanyalar hazırlamayı düşündüklerini, bunun için başlattıkları çalışmaların da devam ettiğini kaydetti.

Türk Telekom Hukuk Başkanı Dr. Mehmet Kömürcü ise Türk Telekom'un sosyal sorumluluk faaliyetleriyle ilgili bilgi verdi.

Kömürcü, 81 ilde, kurumsal sosyal sorumluluk projelerini, başta eğitim olmak üzere, spor ve çevre alanlarında hayata geçirdiklerini belirterek, sosyal sorumluluk yatırımlarını öncelikli olarak eğitime yaptıklarını anlattı.

Genç sporcuları desteklediklerini ve çocuklara da yaşanabilir bir çevre bırakmak adına başlattıkları çalışmaları sürdürdüklerini anlatan Kömürcü, şunları söyledi:

"Sosyal sorumluluk projelerimiz geçtiğimiz yıl ulusal ve uluslararası organizasyonlardan 20'den fazla ödül aldı. Türk Telekom okulları, Türk Telekom internet evleri, Türk Telekom spor okulları ve e-fatura ormanları gibi ulusal çapta dev sosyal sorumluluk projelerimiz tüm hızıyla sürüyor."

Türk Telekom Doğu 1. Bölge Müdürü Ergin Bektaş da bölgede gerçekleştirilen "Türkiye'ye Değer" projeler kapsamında, 367 sporcu yetiştirildiğine, bu sporcular arasından geçen yıl 9 milli sporcu çıkarmayı başardıklarına işaret etti.

Bölgede ayrıca 104 internet evinde öğrencilere ücretsiz hizmet verdiklerini dile getiren Bektaş, "Bu bölgede bugüne kadar 10 bin ağaç dikimi gerçekleştirdik. Doğu 1. Bölge sınırları içindeki eğitim binası sayısı ise 18'e ulaştı" dedi.

Tesla'nın karı ikinci çeyrekte yüzde 45 azaldı Alphabet'in geliri ve karı ikinci çeyrekte arttı RMS Capital'den 3 projeye 600 milyon dolar yatırım Uçak filosu 43 bin 430’a, yolcu sayısı 20 milyara yükselecek Fiberde dönüşüm olmazsa yıllık bedeli 19 milyar dolar olur