Altın Çıpa’lar altıncı kez verildi

Bu yıl altıncısı düzenlenen 'Altın Çıpa Denizcilik Ödülleri'nde Bakan Yıldırım'a "Yılın Siyaset Adamı" ödülü verildi.

Abone ol

İSTANBUL - Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'a, ''Yılın Siyaset Adamı'' ödülü verildi.

Deniz Haber Ajansı ve Dünya Gazetesi tarafından düzenlenen "6. Uluslararası Altın Çıpa Denizcilik Başarı Ödülleri", Ataköy Sheraton Otel'de, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın da katıldığı törenle sahiplerini buldu. Törende Binali Yıldırım'a Türk Armatörler Birliği Başkanı Şadan Kalkavan tarafından ''Yılın Siyaset Adamı Ödülü'' verildi.

Kriz döneminde güzel ve doğru işler yapanlara ödül

Dünya Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanvekili Erdem Top törende yaptığı konuşmasında salondaki görüntünün, 6 yıl önce ne kadar doğru bir karar aldıklarını gösterdiğini belirterek, "Bu, aslında Dünya Gazetesinin kurulduğu günden bu yana denizciliği sayfalarına taşıyarak ne kadar doğru bir denizcilik politikası yürüttüğünü gösteriyor" dedi.

Top, başarılı denizcilik firmalarını taçlandırmak için mütevazı olarak başlattıkları Altın Çıpa Ödüllerinin bugün uluslararası bir organizasyon haline gelmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Bu akşam uluslararası dev şirketlerin bile zorlandığı kriz döneminde güzel ve doğru işler yapan 18 kişi ve firma ödül alacak. Firmaların başarısı, Türk denizciliğindeki kabuk değişiminin de bir göstergesi diyebiliriz" şeklinde konuştu.

Yaşlı gemilere sahip gelenekçi Türk armatörlerinin artık daha büyük tonajlı modern gemiler işletmeye başladığının görüldüğünü ifade eden Top, son yıllarda büyük grupların denizcilik sektöründeki yatırımlarının da dikkati çekici boyuta geldiğini kaydetti.

Erdem Top, sektörün doğru tanıtımının, doğru politikalar uygulanmasının, diğer büyük şirketlerin de yüzünü denize dönmesi konusunda cesaret verdiğinin unutulmaması gerektiğini vurgulayarak, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Geçen yıl bir Türk şirketinin dünyanın üçüncü en büyük armatörlük şirketine ortak olması, Türk denizcilik firmalarının uluslararası arenada boy göstermeye başladığının bir kanıtıdır. Bir sanayicinin kendi imkanlarıyla dünyada en çok tercih edilir bir marka yaratması ve ürünlerini Çin'e ihraç etme başarısı da bir örnektir. Krize boyun eğmeyip kendine yeni pazarlar yaratmaya çalışan ve özel amaçlı gemi inşalarına yönelerek Avrupalı armatörleri yeniden Türk tersanelerine çekmeyi başaran gemi inşa sanayisinin kabiliyeti göz ardı edilemez. Kendi imkanlarıyla uluslararası arenada boy gösteren Türk denizcilik sektörünün, devlet ve bakanların cesaretlendireceği desteklerle daha çok başarıya imza atacağına inancımız tamdır."

Gelecek yıllarda Türk denizciliğinin büyümeye devam edeceğine ve yatırım yapanın kazanmayı sürdüreceğine inandıklarını belirten Top, yabancı konuklardan da ülkelerindeki denizcilik şirketlerine Türkiye'de yatırım yapmaları konusunda tavsiyelerde bulunmalarını istedi.

18 kişi ve firma ödül aldı

"Yılın Siyaset Adamı Ödülü"nün, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'a verildiği törende, "Yılın Yatırımı Ödülü"nü Yıldırım Grup, "Eğitime Katkı Başarı Ödülü"nü Dünya Denizcilik Yönetim Kurulu Başkanı Suay Umut ve Uzmar Denizcilik Yönetim Kurulu Başkanı Kaptan Altay Altuğ aldı.

"Konteyner Gemi Acenteliği Ödülü"ne MSC Gemi Acenteliği, "Açık Deniz Yük Gemi Acenteliği Ödülü"ne Akmar Deniz Acenteliği, "Deniz ve Gemi Teknolojileri Ödülü"ne Güven Kepçe, "Gemi Yan Sanayi Ödülü"ne Dalgakıran Kompresör, "Yat ve Tekne İnşa Ödülü"ne Mengi Yay, "Gemi İnşa Ödülü"ne Tersan-Boğaziçi Tersanesi, "Liman İşletmeciliği Ödülü"ne PSA Mersin Uluslararası Limanı, "Marina İşletmeciliği Ödülü"ne Çeşme Marina, "Petrol ve Kimyasal Tanker İşletmeciliği Ödülü"ne Selay Denizcilik, "Kuru Yük Gemi İşletmeciliği Ödülü"ne Konvoy Denizcilik, "Büyük Tonaj Gemi Armatörlüğü Ödülü"ne Kıran Denizcilik, "Merhum Yücel Odabaşı Jüri Onur Ödülü"ne Malta IMO Temsilcisi Karmel Lino Vassalo, "Yaşam Boyu Başarı Ödülü"ne TOBB Başkanvekili Halim Mete, "Denizin ve Denizcinin Dostu Onur Ödülü"ne BM Denizcilik Örgütü Genel Sekreteri Efthimios Mitropoulos layık görüldü.

Törenin sonunda Binali Yıldırım, ödüle değer görülenlerle toplu fotoğraf çektirdi.

Törene, dünya deniz ticaretinin çatısı konumunda bulunan BM Denizcilik Örgütü Genel Sekreteri Efthimios Mitropoulos'un yanı sıra Uluslararası Kargo Gemileri Sahipleri Birliği Genel Müdürü David Jones, Uluslararası Gemi Mühendisleri Bilim ve Teknoloji Enstitüsü Konsey Başkanı Malcolm Vincent, WISTA İngiltere Başkanı Maria Dixon, Amerika Deniz Akademisi Başkanı Eric Dawicki ve Uluslararası Deniz Endüstrisi Başkanı James Gresham Davis de katıldı.

Ödül töreninde ayrıca, BM Denizcilik Örgütü üyesi ülkelerden İtalya, Yunanistan, Gürcistan, Suriye, İngiltere, Güney Kore, Çin Halk Cumhuriyeti, Nijerya, Malta, Bahama Adaları, Endonezya, İran İslam Cumhuriyeti, Saint Kittsve Nevis, Pakistan, Panama, Japonya, Singapur ve Malezya'dan temsilciler de hazır bulundu.

Tüketici koruma kanun teklifi Komisyonda Bir rakı grubuna daha zam geldi ABD Gizli Servis Direktörü Kimberly Cheatle istifa etti Muğla'da bir evde çıkan yangın ormana sıçradı İnşaat sektörü 'çözümü' yabancı işçide buldu