Altepe ile icraatın içinden

Abone ol

BURSA'dan / Ömer Faruk ÇİFTÇİ

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, göreve geldiği günden bu yana geçen 1 yıllık dönemde yaptığı icraatları bir dönem yapımını eleştirdiği 210 milyon Türk Lirası'na malolan Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde basın mensupları ile paylaştı. Başkan Altepe'nin yaklaşık 2 saat süren sunumunda yeni stadyum projesi, vagon üretimi, dişli tren, ulaşım ve Uludağ gibi konular ön plana çıktı.

Altepe'nin sunumuna göre; seçim vaatleri arasında yer alan ancak nereye yapılacağı konusunda son olarak Velodrom da karar kılınan 43 bin kişilik yeni stadyum inşaatının yaz aylarında başlaması ve yaklaşık 1.5 yıl içinde bitirilmesi planlanıyor. Uludağ'a yeni bir ulaşım modeli olan dişli trenle ilgili olarak İsviçreli bir firma proje çalışmalarına başlamış. 12,5 kilometrelik bu hat ile Uludağ'da her hava koşulunda sağlıklı ulaşım hedefleniyor. Yunuseli havaalanının hava ulaşımına açılması için gerekli tüm onaylar alınmış ve Devlet Hava Meydanları, Yunuseli'yi yatırım programına almış. Raylı sistem çalışmalarında Görükle hattından sağlanan yüzde 36'lık tasarrufla Emek hattına ilave yapılıyor. Bunun yanında Kestel hattı için de proje çalışmaları başlamış. Geçtiğimiz günlerde Bursa'ya gelen ve bakıma alınan nostaljik tramvaylar yaz aylarında Cumhuriyet caddesinde seferlere başlayacak. Yerli tramvay üretimiyle ilgili çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Durmazlar Makine fabrikasında yapımı devam eden tramvaylar bilgisayar ortamında tüm testlerden geçmiş ve üretim için tüm onaylar alınmış. Üretilen ilk tramvaylar bu yıl içinde denenecek ve önümüzdeki yıl ise Garaj-Heykel hattında kullanılacak tramvayların üretimi planlanacak.

Ankara Yolu'na paralel olan ve Acemler ile Otosansit'i birbirine bağlayacak Soğanlı Bulvarı 30 metrelik yol projesinde 3 ayda 85 bina kamulaştırılmış, Yalova Yolu Acemler arasının bu yaz büyük ölçüde tamamlanacağı belirtiliyor. Bir yıl içinde kamulaştırmaya 42 milyon lira harcanmış. 700 binanın kamulaştırılmasını kapsayan bu projenin kent merkezindeki ulaşımı da önemli ölçüde rahatlatması hedefleniyor. Bir yılda 116 kilometre yol yapımı tamamlanmış, 7 ilçede 255 bin ton asfalt dökülmüş ve asfaltlama çalışmalarına 25 milyon lira para harcanmış.

Teleferiğin saatlik kapasitesini 10 katına çıkaracak olan ve Oteller Bölgesi'ne kadar ulaşacak teleferik projesinin temeli önümüzdeki günlerde atılacakmış. Uludağ'da altyapı yetkisinin Büyükşehir Belediyesi'ne geçmesinin ardından çalışmalara hızla başlanmış ve altyapıyı ilgilendiren 25 milyon liralık ihale hazırlıkları tamamlanmış. İhale için üstyapı yetkisinin de Büyükşehir'e verilmesi bekleniyormuş. Kaçak yapılaşmayla mücadele konusunda da kararlı bir duruşla özellikle ovada kaçak yapılaşmaya izin verilmeyecek. Kentin tüm kaynakları yine kent yararına kullanılacak ve bundan sonra su kaynaklarından enerji kaynaklarından yerel yönetim de payını alacak.

Recep Altepe'nin, soru cevap bölümünde geçmiş dönemlerde birçok kez Bursa'ya gelen Başbakan Erdoğan'ın bu dönemde hiç gelmemiş olmasının bir tesadüf mü olduğu şeklindeki soruya verdiği cevaptan öğrendik ki Başbakan Erdoğan bir aksilik olmazsa 9 Mayıs'ta Bursa'da olacak. Bu haberi de buradan duyurmuş olalım.

ABD'de imalat sanayi PMI beklentilerin altında kaldı Bakan Güler'den Yunan Bakan'a F-35 yanıtı Prof. Dr. Naci Görür 5 yeri işaret etti: 'Büyük deprem olabilir' Mavi ekran krizinin maliyeti belli oldu Reuters: Ali Yeşildağ'ın iadesi onaylandı