AKP iktidarı Nazi faşizmine taş çıkarttı

MHP lideri Bahçeli, 12 yıl zorunlu eğitim teklifinin komisyondan geçiriliş şeklini "diktatörlük emareleri" diye yorumladı.

Abone ol
ANKARA - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 4+4+4 teklifinin Milli Eğitim Komisyonu'ndan geçiriliş şeklini despotluk olarak nitelendirdi, AKP iktidarının Alman Nazi faşizmine taş çıkarttığını söyledi. 
 
MHP lideri Bahçeli partisinin Meclis'teki grup toplantısında gündemdeki konuları değerlendirdi. Bahçeli, konuşmasının büyük bölümünü 4+4+4 yeni eğitim modeli teklifi görüşmelerinde yaşanan tartışmalara ayırdı. 
 
AKP'nin attığı her adımın yeni bir huzursuzluk kaynağı, getirdiği her teklifin taze bir kriz haberi ve gündeme taşıdığı her görüşün bir kutuplaşma habercisi olduğunu ileri süren Bahçeli, AKP'nin kimsenin önerisini dikkate almadığı için otoriter eğilimler, diktatörlük emareleri gösterdiğini söyledi. 
 
Dünyanın her yerinde bunun adı despotluktur
 
Milli Eğitim sisteminde yapılması planlanan değişikliğin komisyondaki görüşmelerinde yaşananların AKP'nin kabalığı, eşkıyalığı ve Meclis'i arenaya çeviren şuursuzluğu gösterdiğini ifade eden Bahçeli, üç tane dördün toplamıyla sembolleştiğini söylediği yeni teklifin aceleyle hazırlanmasıyla çok sorunlu ve sancılı bir sürecin önünün açıldığını söyledi. Bahçeli şöyle devam etti: 
"Eğer eğitim alanında yapılması düşünülen bir düzenlemenin yangından mal kaçırırcasına yasalaşması için uğraşılır ve toplumdaki farklı görüş ve kanaatler dinlenmeden vicdanlar kanatılırsa bunun adı dünyanın her yerinde despotluk olarak tanımlanacaktır. AKP hükümeti böyle bir müstebit siyaset hastalığına yakalanmış ve Alman Nazi yönetimine bile taş çıkartmıştır." 
 
Komisyon'da yasa görüşülürken iktidar partisinin terör estiren, zorba ve siyasi nezaketten uzak tavır ve yaklaşımlarının, yanlış ve yozlaşmanın çatırtısı olduğunu ileri süren Bahçeli, "Kendi dışında söz, düşünce ve önerilere kapalı olan ve yapılan itirazlara karşı da vahşiyane davranış sergileyen AKP zihniyetinin, demokratik vicdanı körelttiği ve yaraladığı bu son olayla iyice netlik kazanmıştır" dedi. 
 
Teklifi geri çekin
Başbakan Tayyip Erdoğan'ın talimatı sonrası 23 dakikada 20 maddenin kabul edildiği toplantının AKP hırsı ve hıncından başka bir şey olmadığını ileri süren Bahçeli şöyle devam etti: 
"Yalnızca prosedürün tamamlanması adına ihtisas komisyonunda görüşülen teklif, demokratik müzakereden zerre kadar nasibini alamamıştır. Zorlamalarla ve emrivakilerle TBMM Genel Kurulu'na getirilen yasa teklifinin, mutlaka geri çekilmesi ve gerginliğin acilen sonlandırılması gerekmektedir. Teklifte imzası bulunan AKP milletvekilleri demokrasimize hayırlı bir hizmette bulunmalı ve gecikmeksizin önerilerinden vazgeçmelidirler." 
MHP
Bakan Güler'den Yunan Bakan'a F-35 yanıtı Mavi ekran krizinin maliyeti belli oldu Prof. Dr. Naci Görür 5 yeri işaret etti: 'Büyük deprem olabilir' Reuters: Ali Yeşildağ'ın iadesi onaylandı İYİ Parti'de bir istifa daha...