Akbank tahvillerine yoğun talep

Akbank, Hazine dışında gerçekleştirilmiş uzun vadeli en yüksek tutarlı Türk Lirası tahvil ihracını gerçekleştirdi.

Abone ol

İSTANBUL - Akbank'ın ihraç ettiği banka tahviline 1,4 kat talep geldi.

Akbank açıklamasına göre, Banka ilk yurtiçi tahvil ihracını tamamladı. Akbank'ın yatırımcılara ve müşterilerine sunduğu 500 milyon lira nominal tutarındaki işlem yurt içinde bugüne kadar T.C. Hazinesi dışında gerçekleştirilmiş uzun vadeli en yüksek tutarlı Türk Lirası cinsinden tahvil ihracını temsil ediyor.

31 Ekim - 2 Kasım tarihlerinde talep toplama işlemleri tamamlanan, 2 yıl vadeli tahvil 3 ayda bir kupon ödemeli ve değişken faizli olarak ihraç edildi.

Vade başlangıç tarihinden itibaren 100 lira nominal değerli 1 adet tahvile 91 günde bir olmak üzere yılda 4 kere kupon ödemesinde bulunulacak. Tahvillerin anaparası, son kupon ödemesi ile birlikte vade bitiminde bir defada ödenecek. Toplanan talep neticesinde tahvilin yüzde 68'i yurt içi bireysel yatırımcılara, yüzde 22'si yurt içi kurumsal yatırımcılara, yüzde 10'u ise yurt dışı kurumsal yatırımcılara tahsis edildi. Yatırımcılar halka arzda ihraç edilen tutarın 1,4 katı kadar talepte bulundu.

 Kayısıdaki yüksek rekolte fiyatı geri çekiyor Prof. Dr. Ersoy'dan deprem sonrası dikkat çeken mesaj Bankalar z kuşağına TikTok’tan ulaşıyor Süper Lig'de yabancı kuralı değişti AFAD duyurdu! Çanakkale'de 4,9 büyüklüğünde deprem!