Akbank, SPK'ya başvurdu

Akbank, yurt dışına ABD Doları cinsinden karşılığı toplam 1,5 milyar ABD Dolara kadar bir veya birden fazla tahvil ihracı için SPK'ya başvurdu.

Abone ol

İSTANBUL - Akbank T.A.Ş., yurt dışına ABD Doları cinsinden karşılığı toplam 1,5 milyar ABD Dolara kadar bir veya birden fazla tahvil ihracı için Sermaye Piyasası Kurulu'na başvuruda bulunulduğunu bildirdi.

Akbank'ın Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayımlanan özel durum açıklamasında, yurt dışı piyasalara tahvil ihracına ilişkin bilgi verildi.

Daha önceki açıklama ile banka Yönetim Kurulunun, banka tarafından yurt dışına ABD Doları cinsinden karşılığı toplam 1,5 milyar ABD Doları tutarına kadar bir veya birden fazla tahvil ihracı yapılması, söz konusu ihraçların "zamanlamasının, tutarının, vadesinin ve faizlerinin belirlenmesi, satışlarının tamamlanması ve yurt dışı borsalarda işlem görmesi de dahil olmak üzere gerekli bütün işlemlerin yerine getirilmesi ve bunlara ilişkin olarak Sermaye Piyasası Kurulu ve diğer yetkili merciler nezdinde başvuruların yapılarak gerekli izinlerin alınması için Genel Müdürlüğe yetki verilmesini kararlaştırdığı" hatırlatıldı.

Açıklamada, "Bankamızca yurt dışına ABD Doları cinsinden karşılığı toplam 1,5 milyar ABD Doları tutarına kadar bir veya birden fazla tahvil ihracı için Sermaye Piyasası Kurulu'na başvuruda bulunulmuştur" denildi.

Dolar/TL'den günün ilk rakamları Prof. Dr. Osman Bektaş'tan Çanakkale'deki deprem sonrası kritik uyarı Erdoğan-Esad görüşmesi Moskova'da mı olacak? Açıklama geldi Kamala Harris, gerekli delege sayısına ulaştı 16 ilde uyuşturucu operasyonu: 40 şüpheli tutuklandı