Akbank MB'nin eylem planından umutlu

Akbank Genel Müdürü Akkurt, bugün açıklanacak eylem planından TL'nin değerinin yükselmesine yönelik hareketler beklediklerini söyledi.

Abone ol

ANKARA - Akbank Genel Müdürü Ziya Akkurt, Merkez Bankası'nın bugün açıklayacağı enflasyon raporu ve TL'nin değerini güçlendirecek 5 maddelik eylem planıyla ilgili "Sonuçta Türkiye için faydalı olan, enflasyon ve kurların daha aşağıda oluşması için alınan bir önlemdir. Çünkü kur biraz aşırı olarak yukarı çıkmıştı. Onun belli bir seviyeye gelmesi lazımdı" dedi.

Akkurt, Merkez Bankası'nın bugün yapacağı açıklamalarla ilgili beklentisinin ne olduğunun sorulması üzerine TL'nin değerinin yükselmesine yönelik hareketler beklediklerini söyledi.

Önümüzdeki dönemde faizlerin kısa bir süreliğine yükselebileceğini kaydeden Akkurt, "Sonuçta Türkiye için faydalı olan, enflasyon ve kurların daha aşağıda oluşması için alınan bir önlemdir. Çünkü kur biraz aşırı olarak yukarı çıkmıştı. Onun belli bir seviyeye gelmesi lazımdı" değerlendirmesinde bulundu. Akkurt, 1,700 civarında bir döviz kuru oranının normal olacağını, bu orandan fazlasını zararlı bulduğunu dile getirdi.

Merkez Bankası'nın performansını da değerlendiren Akkurt, Merkez Bankası'nın yönetiminin değişmesine karşın politikalarının değişmediğini belirterek, şunları söyledi:

"Orada belli ki teknik bir kadro var. Onlar gerekli politikaları çiziyorlar. Oradaki teknokratlarımız da bunu uyguluyorlar. Sonuç olarak belki en tepedeki yönetimin uyguladığı politikalar açısından yüzde 5-10 farklılıkta bir yelpaze olabilir ama burada en önemli olan kurumsal devamlılık esasıdır. Merkez Bankası'nda böyle olması lazım. Bir başkan geldiğinde böyle, bir başka başkan geldiğinde böyle olmaması lazım. Bugüne kadar gördüğümüz önceki dönemde de şimdi de bir kurumsal devamlılık sergilenmektedir. Kendilerini tebrik etmek lazım."

VakıfBank’ta yeşil fonlama tutarı 5.7 milyar TL Erişilebilirlikte mülkiyet paylaşımlı konut sahipliği Arz - talep dengesi için tarımsal uygulamalara “üretim planlaması” İklimlendirme, ikinci yarı yıla sipariş artışıyla girdi Eğitimin sigortası da hazır