Akbank Düşünce Kulübü birincisi Harvard yaz okuluna gidiyor
Akbank Düşünce Kulübü bu yılki çalışmasında geleceğin finansal ürünleri temasını kurguladı.
Abone olİSTANBUL- Akbank Düşünce Kulübünün bu yılki birinci takımı belirlendi.
Düşünce Kulübü üyeleri, ikinci yıl çalışmalarında "Hayatları etkileyen trendler nelerdir ve bu trendler doğrultusunda finansal ürün ve hizmetler neler olabilir?" teması çerçevesinde geleceğin finansal ürün ve hizmetlerini kurguladılar.
Akbank Düşünce Kulübü üyeleri 4'er kişiden oluşan toplam 7 takım halinde düzenlenen 3 çalıştayda varolan akımları inceleyerek bu akımlar paralelinde 175 gözlem raporu oluşturdu. Gözlem raporları sonucunda ise 32 trend belirlendi.
Öğrencilerin bu trendlere bağlı olarak geliştirdikleri ürün ve hizmet fikirleri seçici kurul tarafından değerlendirilirken, Sabancı Üniversitesinden Özge Onur, Dokuz Eylül Üniversitesinden Buse Şengül, Boğaziçi Üniversitesinden Dilek Karasoy ve İstanbul Teknik Üniversitesinden (İTÜ) Pınar Ülkü'den oluşan takım birinciliği kazanarak Harvard Summer School'da 4 hafta süreli programa gitmeye hak kazandı.
Ziya Akkurt, bu yıl gençlerin "Hayatları etkileyen trendler nelerdir ve bu trendler doğrultusunda finansal ürün ve hizmetler neler olabilir?" konularına odaklandıklarını ve bu doğrultuda etkileyici çalışmalara imza attıklarını ifade etti.
Sorular üzerine Akkurt, "Birinciliği hak eden takımın geliştirdiği ürün ve hizmetle ilgili projeyi 3 ay sonra açıklamayı planlıyoruz. Bu, bankanın temel stratejisine katkıda bulunacak, geniş bir alanı kapsayacak, 360 derecelik bir proje" diye konuştu.
Akbank İnsan Kaynaklarından sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Zeki Tuncay ise ilk yılda bin 650 olan başvuru sayısının bu yıl yüzde 40 artışla 2 bin 300'e yükseldiğini ve 28 öğrencinin Düşünce Kulübüne katılarak üye sayısının 50'ye yükseldiğini bildirdi.
Verilen bilgiye göre, Eylül 2008'de kurulan Akbank Düşünce Kulübüne Sabancı Üniversitesi, Bilgi Üniversitesi, Bilkent Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi, Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ), İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ), Koç Üniversitesi, Çukurova Üniversitesi, Galatasaray Üniversitesi ve Dokuz Eylül Üniversitesinden genel not ortalaması 3 ve üzeri olan "yenilikçi, yaratıcı, dışa dönük, analitik, sonuç odaklı, iletişimi güçlü, takım çalışmasına yatkın, aidiyet duygusu gelişmiş ve çok boyutlu" düşünebilen 3. sınıf öğrencileri tercih ediliyor.