Akbank, Durban Bildirisi'ni imzaladı

Akbank, bildirinin gelişmesine imza atan tek Türk bankası oldu.

Abone ol

İSTANBUL - Akbank, iklim değişikliğine karşı daha etkin mücadeleye yönelik uluslararası işbirliğinin artırılması çağrısında bulunan Durban Bildirisi'ni imzaladı.

Akbank'tan yapılan yazılı açıklamada, Cambridge Üniversitesi ile çalışan büyük şirketlerden oluşan Galler Prensliği İklim Değişikliği Liderleri Grubu'nun, Güney Afrika'nın Durban kentinde Aralık ayında gerçekleştirilecek Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Zirvesi öncesinde hazırladığı Durban Bildirisi'nin geçtiğimiz günlerde yayımlandığı hatırlatıldı.

Daha önce Kopenhag, Bali, Proznan ve Cancun zirveleri için Galler Prensliği İklim Değişikliği Liderleri Grubu'nun hazırladığı bildirilerin devamı niteliğindeki Durban Bildirisi, iklim değişikliğine karşı daha etkin mücadeleye yönelik uluslararası işbirliğinin artırılması çağrısında bulunuyor.

Durban'da hükümet temsilcilerine sunulacak bildiriyi 29 ülkeden farklı sektörlerde faaliyet gösteren 200'ün üzerinde şirket imzalarken, Akbank'ın, Türkiye İklim Liderleri Gurubu üyesi olarak Durban Bildirisi'nin geliştirilmesine katkı sağlayan ve bildiriye imza atan "tek Türk bankası" olduğu bildirildi.

 Kayısıdaki yüksek rekolte fiyatı geri çekiyor Prof. Dr. Ersoy'dan deprem sonrası dikkat çeken mesaj Bankalar z kuşağına TikTok’tan ulaşıyor Süper Lig'de yabancı kuralı değişti AFAD duyurdu! Çanakkale'de 4,9 büyüklüğünde deprem!