Akbank 9 ayda 1 milyar 960 milyon lira kar etti

Banka, nakdi krediler yoluyla ekonomiye ve müşterilerine yılın 9 ayında 73 milyar lira destek sağladı

Abone ol

İSTANBUL - Akbank, yılın 9 aylık döneminde 1 milyar 960 milyon lira net kar elde etti.

Akbank'tan bu yılın üçüncü çeyrek finansal sonuçlarına ilişkin yapılan açıklamada, nakdi krediler yoluyla ekonomiye ve müşterilere 9 aylık dönemde 73 milyar lira destek sağlandığı bildirildi.

2011'in 9 ayında 2 milyar 477 milyon lira brüt kar elde eden Akbank, brüt karı üzerinden 517 milyon lira vergi karşılığı ayırdı. Bankanın 9 aylık net karı ise 1 milyar 960 milyon lira olarak gerçekleşti.

Akbank Genel Müdürü Ziya Akkurt, üçüncü çeyrek finansal sonuçlarına ilişkin yaptığı açıklamada, Akbank'ın yaklaşık 140 milyar lira seviyesindeki aktif büyüklüğü ile ülke ekonomisine katkısını sürdürdüğünü kaydetti.

Dünya ekonomisindeki gelişmelerin son küresel ekonomik krizden çıkış sürecinin tahmin edilenden daha fazla vakit alacağına işaret ettiğini belirten Akkurt, Türkiye'de ise cari işlemler açığı dışındaki tüm makro verilerin ekonominin sağlıklı olarak yoluna devam ettiğini gösterdiğini, Türk Lirası cinsi kredi notunun yatırım yapılabilir seviyeye yükseltildiğini anımsattı. Akkurt, 2011'in 3. çeyreği itibarıyla 73 milyar liraya ulaşan toplam nakdi kredilerle ekonomiye ve müşterilerine destek sağlamayı sürdürdüklerini bildirdi.

Takipteki kredi oranı yüzde 1,6'ya geriledi

Gelişmiş ülkelerdeki sorunların uluslararası finansal istikrara yönelik sistemik risk oluşturduğuna dikkati çeken Akkurt, ihtiyatlı ve risk odaklı yaklaşımlarını uluslararası konjonktürden bağımsız olarak sürdürdüklerini, 2011 ilk yarı itibarıyla yüzde 1,7 seviyesinde bulunan takipteki kredi oranlarının düşüş trendini sürdürdüğünü 3. çeyrek sonunda yüzde 1,6'ya gerileyen takipteki kredi oranının sektör ortalamasının altında seyrettiğini bildirdi.

Akkurt, bunun yanında takipteki kredilerine genel kredi karşılıkları da dikkate alındığında yüzde 167 oranında karşılık ayırdıklarını vurguladı.

Akbank'ın sermaye yeterlilik oranının yüzde 16,9 seviyesinde olduğunu belirten Akkurt, ''Yüksek sermaye yeterlilik ve düşük kaldıraç oranlarımız, yüksek likiditemiz ve etkin risk yönetimi politikalarımız bankamızın aktif kalitesini daha da güçlendirirken sürdürülebilir karlı büyümemizi de destekliyor'' ifadesini kullandı.

Tüketicilerin nakit akışını daha etkin yönetmelerine destek sağlayan çalışmalarının Akbank'ın mevduat yapısını daha da güçlendirdiğini belirten Akkurt, bankanın toplam mevduatlarının 77 milyar liranın üstüne çıktığını söyledi.

 Kayısıdaki yüksek rekolte fiyatı geri çekiyor Prof. Dr. Ersoy'dan deprem sonrası dikkat çeken mesaj Bankalar z kuşağına TikTok’tan ulaşıyor Süper Lig'de yabancı kuralı değişti AFAD duyurdu! Çanakkale'de 4,9 büyüklüğünde deprem!