Akbank, 350 milyon lira yatırım yapacak

Bu yıl 50 yeni şube açacaklarını belirten Akkurt, 2010'nun 'müşteri memnuniyeti yılı' olacağını vurguladı.

Abone ol

İSTANBUL - Akbank Genel Müdürü Ziya Akkurt, 2010 yılında 350 milyon liralık yatırım öngördüklerini ve şube sayısında net 50 adetlik artış planladıklarını bildirdi.

Akkurt, 2009 değerlendirmesi, 2010 beklentileri ve banka hedeflerine ilişkin düzenlediği basın toplantısında yaptığı konuşmada, banka olarak geçtiğimiz yıl özellikle maliyetlere yönelik gerekli düzeltmeleri yaptıklarını, çok tutarlı ve öngörülü strateji izlemeye çalıştıklarını söyledi.

Geçen yıl bir toparlama gerçekleştirdiklerini ve müşteri portföyünü elden geçirdiklerini anlatan Akkurt, bankanın 2009 yılında 2008'e göre net karlılıkta yüzde 53'lük artışla 2 milyar 723 milyon lira rakamına ulaştığını kaydetti.

Bankanın aktif toplamının ise yüzde 10,5 artışla 102,8 milyar liraya ulaştığını belirten Akkurt, "Bu, belki büyük artış değilmiş gibi görülebilir. Bunun sebebi, 2009 yılının toparlanma yılı olmasıdır. Toparlanma yılı olduğu için biraz yavaş, dikkatli gitmek zorunda kaldık" dedi.

50 yeni şube

Akkurt, 2010'da mümkün olduğunca sektörün üzerinde büyümeye çalışacaklarını, yeni şube yapılanması, alternatif dağıtım kanalları, değişim ve gelişime yapacakları yatırımlar ile müşteri ihtiyaçlarına uygun yeni ürün ve hizmetler sunacaklarını belirtti.

Amaçlarının Akbank'ı rekabette daha ileriye taşımak olduğunun altını çizen Akkurt, "2010 yılında 350 milyon liralık yatırım öngörüyoruz. Şube sayısında da net 50 adetlik artış planlıyoruz" dedi.

ATM yatırımlarına devam edeceklerini, internet kanalında da iyileştirmeler yapacaklarını kaydeden Akkurt, müşteri memnuniyetini ön planda tutacakları 2010 yılının müşteri memnuniyeti yılı olacağını vurguladı.

Ziya Akkurt, bu yıl kredilerde yüzde 20 civarında büyüme, mevduatta yüzde 16-18 bandında büyüme hedeflediklerini, takipteki kredileri yüzde 3,3'e düşürmeyi öngördüklerini bildirdi.

Bu dönemde KOBİ bankacılığını da ön plana çıkaracaklarını anlatan Akkurt, yeni şube yapılanmaları çerçevesinde şirket bankacılığı ile ticari bankacılık bölümlerini KOBİ bankacılığı adı altında topladıklarını, bu sayede 861 şubeden bireysel, şirket ve ticari bankacılık hizmetlerini tüm bireysel müşteriler ile KOBİ'lere ulaştıracaklarını ifade etti.

TFF duyurdu: Yeni MHK başkanı belli oldu Prof. Dr. Hasan Sözbilir yeni fay hattı tespit edildiğini açıkladı Coca-Cola beklentilerin üzerinde ciro elde etti İYİ Parti Milletvekili Ersagun Yücel partisinden istifa etti Bakan Şimşek'ten Bahçeli'nin sözlerine ilişkin açıklama