Akbank, 'döviz'de bir gurur daha yaşadı

Akbank 8'inci kez 'Türkiye'nin En İyi Döviz İşlemleri Bankası' seçildi.

Abone ol

İSTANBUL - Akbank, Global Finance dergisi tarafından "Türkiye'nin En İyi Döviz İşlemleri Bankası" seçildi.

Bankanın yazılı açıklamasına göre, Global Finance'in 97 ülkede yaptırdığı "Dünyanın En İyi Döviz Tedarikçileri 2012" araştırmasında Akbank, 8'nci kez "Türkiye'nin En İyi Döviz İşlemleri Bankası" oldu.

Araştırmada bankaların işlem hacimleri, pazar payları, rekabetçi fiyatlama, faaliyet alanının genişliği, yenilikçi teknolojiler ve müşteri hizmetleri gibi kriterlerdeki başarıları göz önünde bulunduruluyor.

Akbank, Global Finance'in "Dünyanın En İyi Döviz Tedarikçileri" araştırmasında, 2005, 2006, 2007, 2008, 2009, 2010 ve 2011 yıllarında üst üste 7 kez "Türkiye'nin En İyi Döviz İşlemleri Bankası" seçilmişti.

Global Finance Başkanı ve Yayıncısı Joseph D. Giarraputo, döviz piyasalarının dünyanın en büyük piyasası konumunda bulunduğunu belirterek, "Global döviz piyasalarında günlük ortalama 4 trilyon dolar büyüklüğünde işlem hacmi gerçekleşiyor. Kritik haberlerin yayınlandığı günlerde toplam işlem hacmi bu tutarın da üstüne çıkıyor. Global döviz piyasası büyümekle kalmıyor, her geçen gün işlemlerin hızı da artıyor. Önemli riskler ve getiriler barındıran bu piyasalarda, döviz işlemlerinde uzmanlaşan bankalarla çalışan şirketler karlılıkta avantaj sağlıyor" dedi.

Akbank Hazineden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Kerim Rota da, "2011 yılında döviz piyasalarında yaşanan çalkantıya rağmen müşterilerimize rekabetçi fiyatlar sunmayı sürdürdük. Bu sayede müşterilerimizin döviz risklerini daha iyi yönetmelerine katkıda bulunuyoruz. Döviz piyasası işlemlerindeki uzmanlığımız, müşteri odaklı yaklaşımımız ve güçlü uluslararası ilişkilerimizle müşterilerimize rekabet avantajı sağlamaya devam edeceğiz" değerlendirmesinde bulundu.

 Kayısıdaki yüksek rekolte fiyatı geri çekiyor Prof. Dr. Ersoy'dan deprem sonrası dikkat çeken mesaj Bankalar z kuşağına TikTok’tan ulaşıyor Süper Lig'de yabancı kuralı değişti AFAD duyurdu! Çanakkale'de 4,9 büyüklüğünde deprem!