'AB'nin asıl sorunu bürokrasi'

İngiliz Evening Standard Gazetesi'ne konuşan Başbakan Yıldırım, Avrupa Birliği'nin asıl sorununun bürokrasi olduğunu belirtti ve karar alma sürecinin uzamasından dolayı insanların bıktığını dile getirdi.

Abone ol

Başbakan Binali Yıldırım İngiltere'nin başkenti Londra'da günlük olarak yayımlanan Evening Standard Gazetesi'ne açıklamalarda bulundu.

Röportajda Avrupa Birliği'nin (AB) kurumsal yapısını değerlendiren Başbakan Yıldırım, "AB'nin ana sorunu, siyasi değil, fazlasıyla bürokratik bir devlet haline gelmiş olması. Üyeler namına üst düzey bürokratlar idare ediyor. Bu nedenle herhangi bir konuda karar alma süreci uzuyor ve insanlar bıkıyor" ifadelerini kullandı.

Başbakan Yıldırım, İngiltere'nin de Brexit sonrasında AB ile gümrük birliği içinde kalmasını tavsiye edip etmediği şeklindeki soruyu da "Evet, bu çok daha kolay olur" şeklinde cevapladı.

"Avrupa'nın güvenliği Türkiye'de başlar"

AB'nin Türkiye'deki Suriyeli sığınmacılarla ilgili tutumunu da değerlendiren Başbakan Yıldırım, "Avrupa'ya kızgınız diye bu insanların tehlikeli sularda ölmesine izin verecek değiliz. Avrupa'nın güvenliği ve Avrupa halkının güvenliği Türkiye'de başlar. Türkiye'de gerekli güvenlik önlemlerini almazsak, Avrupa güvende olmaz" diye konuştu.

"Trump hızla karar alıyor"

Başbakan Yıldırım, ABD Başkanı Donald Trump'la ilgili bir soru üzerine de, "Çok iyi bir başkan. Hızlı öğreniyor ve hızla karar alıyor. Şimdi değil, belki sonra, bu yönetimin durumu daha iyi anlayacağına inanıyorum" cevabını verdi.

"Avrupa'da İslamofobi ve anti semitizm yükseliyor"

Türkiye'yi eleştirenlerin bilgi kaynaklarına dikkat çeken Başbakan Yıldırım, "Maalesef bazı Avrupalı dostlarımız, müttefiklerimiz etki altında. Terör örgütlerinin temsilcilerini dinliyorlar ve onların söylediklerini sorgulamadan kabul ediyorlar. Avrupa'da İslamofobi ve anti semitizm yükseliyor. Avrupalılar bu konuda ne yapıyor?" yorumunu yaptı.

Dolar/TL'den günün ilk rakamları Dev teknoloji şirketleri dünyayla yarışıyor Prof. Dr. Osman Bektaş'tan Çanakkale'deki deprem sonrası kritik uyarı Erdoğan-Esad görüşmesi Moskova'da mı olacak? Açıklama geldi Kamala Harris, gerekli delege sayısına ulaştı