ABD: Trump Brunson'dan dolayı hayal kırıklığı yaşıyor

Beyaz Saray Sözcüsü Sanders düzenlediği basın toplantısında, "Başkan Donald Trump, Pastör Brunson’un serbest bırakılmaması meselesinde büyük bir hayal kırıklığı yaşıyor." dedi.

Abone ol

Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders, din görevlisi Andrew Brunson'ın ev hapsine alınmasının ardından yaşanan gelişmelerle ilgili ABD Başkanı Donald Trump'ın tepkisi konusunda açıklama yaptı.

Sanders, gazetecilerin Türkiye ile ABD arasında devam eden Brunson krizi hakkındaki sorularını cevapladı. Sanders'e öncelikle, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ABD menşeli elektronik mallar hakkında verdiği boykot kararı hatırlatılarak, ABD’nin bunun hakkında bir tepkisi olup olmayacağı, ABD’nin de Türkiye’den aldığı ürünleri aynı şekilde boykot edip etmeyeceği sorusu yöneltildi. Sanders ise bu sorulara, “Bu konu hakkında herhangi bir idari duyurum yok” şeklinde cevap verdi. 

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton ile Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç'ın dün Beyaz Saray’da gerçekleştirdiği görüşmeyi hatırlatan Sanders, “Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton dün Türkiye Büyükelçisi ile Beyaz Saray’da görüştü. Konu hakkındaki devam eden endişelerimizi aktardık” ifadelerini kullandı. 

Trump’ın İsrail’in bir Türk vatandaşını tutuklaması meselesinde İsrail hükümetine Türk vatandaşını bırakması için telkinde bulunulduğunu hatırlatarak, Pastör Brunson meselesinde Türkiye’nin tavrının bir hayal kırıklığı olup olmadığı sorusun üzerine ise Sanders, “Başkan Donald Trump Pastör Brunson’un serbest bırakılmaması meselesinde büyük bir hayal kırıklığı yaşıyor” şeklinde konuştu. (İHA)

Beyaz Saray yetkilisi: ABD katı tutumunu sürdürecek

Adı açıklanmayan bir Beyaz Saray yetkilisi, Brunson'ın serbest bırakılması konusunda ilerleme olmadığını ve Washington yönetiminin ise bu konuda katı tutumunu sürdüreceğini söyledi.

Reuters'te yer alan haberde yetkili, Ulusal Güvenlik Danışmanı Bolton'ın dün Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Kılıç ile yaptığı görüşmede ABD'nin bu konuda taviz vermeyeceği mesajını ilettiğini belirtti.

Yetkili, "Yönetim bu konuda aşırı sert tutumunu koruyacak. Başkan, Brunson'ı evine döndürmeye yüzde 100 kararlı ve önümüzdeki birkaç gün ya da bir hafta içinde herhangi bir gelişme olduğunu görmezsek yeni adımlar atabiliriz." ifadelerini kullandı.

Haluk Bayraktar: vergi rekoru TB2 ve AKINCI'nın eseri Narin Güran kaybında sıcak gelişme! 1 kişi gözaltına alındı MİT'ten Irak'ta nokta operasyon: Gülistan Tetik etkisiz hale getirildi Elektronik İlan Doğrulama Sistemi 15 Eylül'de hayata geçiyor SASA Polyester'den hisse geri alım adımı