AB'den İran'a olumsuz cevap

Ashton, İran'ın nükleer tesislerini ziyaret davetini reddedeceklerini bunun IAEA'nın görevi olduğunu belirtti.

Abone ol

BUDAPEŞTE - AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton, AB'nin, İran'ın nükleer tesislerini ziyaret davetini reddedeceğini söyledi.

Ashton, AB Dönem Başkanı Macaristan'ın Dışişleri Bakanı Janos Martonyi ile görüşmesinden sonra Reuters'a yaptığı açıklamada, nükleer tesisleri teftiş etmenin Uluslararası Atom Enerjisi Kurumunun (IAEA) görevi olduğunu belirterek, "İran'ın IAEA'nın ülkeye giderek çalışmalarını sürdürmesini temin edeceğini umuyorum" dedi.

AB Yüksek Temsilcisi, kendilerine yapılanın olumsuz bir davet olmamakla birlikte tesisleri gezmenin kendi işleri olmadığını düşündüğünü ifade etti.

İran, nükleer tesislerini gezmeleri için Rusya, Çin, AB ve bu ülkelerin Arap ve gelişmekte olan ülkeler arasındaki müttefikleri için davet mektubu göndermişti.

İran'ın IAEA nezdindeki daimi temsilcisi Ali Asker Sultaniye, ziyaretin 15 ve 16 Ocakta yapılabileceğini söylemişti.

E-5'te 10 araç birbirine girdi! Çok sayıda yaralı var Dolar/TL'den günün ilk rakamları Ali Yerlikaya paylaştı: Tefeci çetesi çökertildi, 27 şüpheli tutuklandı Tesla'nın karı ikinci çeyrekte yüzde 45 azaldı Eylem Tok yeniden hakim karşısına çıkacak