AB Raporu, Türkiye için bir rehber

Loğoğlu, AB İlerleme Raporu'nun Türkiye'de birçok alanda ivedilikle yapılması gerekenler için yararlanılabilecek bir rehber niteliğinde olduğunu belirtti.

Abone ol

ANKARA – CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, AB İlerleme Raporu'nun Türkiye'de birçok alanda ivedilikle yapılması gerekenler için yararlanılabilecek bir rehber niteliğinde olduğunu belirterek, "Hükümet halkımızı içerik ve samimiyetten yoksun, dar siyasi emellere göre tasarlanmış paketlerle aldatmayı artık bir kenara bırakmalıdır" dedi. 

Loğoğlu yaptığı yazılı açıklamada Avrupa Birliği (AB) Türkiye İlerleme Raporu'nu değerlendirdi. Raporda, daha öncekiler gibi Türkiye'de ne yazık ki kronikleşen, anti-demokratik uygulamalara ve AK Parti Hükümeti'nin yönetimindeki yetersizliklere dikkat çekildiğini ifade eden Loğoğlu, Türkiye'nin son yıllarda sürekli olarak ve giderek artan bir şekilde eleştiri konusu yapılmasının Türk halkını rahatsız ve rencide ettiğini savundu. Loğoğlu, "Halkımız, tıpkı AB üyesi ülkelerin vatandaşları gibi yüksek demokratik, sosyal, ekonomik ve insani standartları hak etmektedir. AKP iktidarı, kötü yönetimiyle, ülkemizi layık olduğu gelişmişlik düzeyinden ve ilerici uygarlıktan hızla uzaklaştırmaktadır" değerlendirmesinde bulundu. 

Tüketici koruma kanun teklifi Komisyonda Bir rakı grubuna daha zam geldi ABD Gizli Servis Direktörü Kimberly Cheatle istifa etti Muğla'da bir evde çıkan yangın ormana sıçradı İnşaat sektörü 'çözümü' yabancı işçide buldu