AB Ortaklık Konseyinin 48'inci oturumu pazartesi yapılacak

Toplantıya Dışişleri Bakanı Davutoğlu ve Başmüzakereci Bağış katılacak

Abone ol

ANKARA - Türkiye ile AB arasındaki en üst düzeyli karar organı olan Ortaklık Konseyinin 48'inci oturumu, 10 Mayıs Pazartesi günü Brüksel'de yapılacak.

Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu başkanlığında, Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış'ın katılımıyla yapılacak toplantıda, Türkiye'nin AB'ye katılım sürecinde son dönemde meydana gelen gelişmeler ile reform süreci başta olmak üzere ilişkilerin ele alınacağı bildirildi.

Toplantıda, Gümrük Birliğinin işleyişine ilişkin çeşitli konularda görüş alışverişinde bulunulacağı, mali işbirliği ve müktesebat uyumu alanlarındaki çalışmaların da gözden geçirileceği kaydedildi.

Ziyaret çerçevesinde Davutoğlu ve Bağış, Avrupa Parlamentosu Başkanı Jerzy Buzek, AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton, Genişleme ve Komşuluk Politikasından sorumlu Komiser Stefan Füle ve içişlerinden sorumlu Komiser Cecilia Malmström de dahil olmak üzere, AB kurumlarındaki karşıtlarıyla ikili temaslarda bulunacak.

Bakan Güler'den Yunan Bakan'a F-35 yanıtı Mavi ekran krizinin maliyeti belli oldu Prof. Dr. Naci Görür 5 yeri işaret etti: 'Büyük deprem olabilir' Reuters: Ali Yeşildağ'ın iadesi onaylandı İYİ Parti'de bir istifa daha...