6 PKK'lı haberi komplo teorisi

Çelik, Uludere olayında 34 sivil vatandaşın yanında 6 PKK'lının öldürüldüğü haberinin komplo teorisi olduğunu söyledi. Çelik, Dink cinayeti içinse "Asıl hedef AK Parti" değerlendirmesini yaptı.

Abone ol

ANKARA - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Uludere'de 34 sivil vatandaşın yanında 6 PKK'lının da öldürüldüğü haberlerinin sorulması üzerineyse "Hükümette böyle bir bilgi söz konusu değildir. Bunlar komplo teorisi. Devlet yanlış yapıldığını kabul etmiştir" dedi.

Hüseyin Çelik, "Bir gemide 6 cani bir masum varsa o gemiyi batıramazsınız. Hukuk bunu gerektirir. PKK zaman zaman halkı kendine kalkan yapmak isteyebilir" şeklinde konuştu.

Parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, Dink kararını da değerlendiren Çelik, Hrant Dink olayında Türkiye'de farklı birçok kesimin vicdan muhasebesi yaptığını, mağdur olan ailesiyle empati kurduğunu belirterek, bunu Türkiye'nin demokratik hayatı için hayırlı bir gelişme olarak değerlendirdi.

Çelik, bu konuda AK Parti iktidarını, iftiraların ve saldırıların hedefi haline getirmenin hakkaniyetle bağdaşan bir durum olmadığını vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Hrant Dink, Malatya Zirve Yayınevi, Rahip Santoro cinayeti, amacı ve şekli itibariyle aralarında maddi, somut bir bağ olmasa bile, hedef, amaç ve kurgulanma itibariyle birbiriyle akraba olan, birbirine benzeyen cinayetlerdir. Hedef Dink'tir. Dink, yem olarak seçilmiştir ama asıl hedef AK Parti'dir. 6-7 eylül olaylarını gerçekleştiren karanlık zihniyet neyse, Hrant Dink'e saldırı düzenleten zihniyet de aynı zihniyettir" dedi.

Fener, deplasmanda 1 puanla yetindi SPK 2 şirketin sermaye artırımını onayladı Beşiktaş Eintracht Frankfurt'a 3-1 mağlup oldu Konut piyasasında ‘paylı’ dönem Başladı Galatasaray RFS ile 2-2 berabere kaldı