400 bin Euro'luk dolandırıcılıkta bir kişi tutuklandı

İstanbul'un Kağıthane ilçesinde bir emlakçının dolandırılmasına ilişkin soruşturmada gözaltına alınan zanlı tutuklandı. Emlakçının 400 bin Euro dolandırıldığı öne sürülüyor.

AA | Abone ol

İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekiplerince, gayrimenkul danışmanlığı yapan M.D.G'nin 400 bin avro dolandırıldığı yönündeki şikayeti üzerine yapılan çalışma kapsamında gözaltına alınan G.N.S. emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.

Mağdur emlakçının, aracılık etmesi amacıyla anlaştığı ve olayın ardından yurt dışına çıktığı belirlenen yabancı uyruklu F.G'nin erkek arkadaşı olan şüpheli G.N.S. çıkarıldığı hakimlikçe tutuklandı.

Zarftan sahte para çıktı

Emlakçı M.D.G.'nin 3 Temmuz'da Kağıthane'de gayrimenkul satışına aracılık etmesi amacıyla bir kadınla irtibata geçtiği ve komisyon olarak 400 bin avro vereceği konusunda anlaştıkları, ofisinde görüştükleri sırada kadının paranın bulunduğu zarfı çantasına koyduğu, M.D.G'nin de iş sonuçlanınca komisyonunu vereceğini söylemesi üzerine kadının zarfı verip ofisten ayrıldığı belirlenmiş, bir süre sonra durumdan şüphelenen emlakçının kontrol ettiği zarfta 400 bin avronun yerine sahte para konulduğunu anladığı tespit edilmişti.

Kadın şüpheli yabancı uyruklu F.G. ile beraberinde hareket ettiği yabancı uyruklu G.N.S'nin Londra'dan İstanbul'a geldikleri saptanmış, şüpheli G.N.S. yurt dışına çıkmak isterken İstanbul Havalimanı'nda gözaltına alınırken, şüpheli F.G'nin ise başka bir uçakla Türkiye'den ayrıldığı anlaşılmıştı.

Akbank'tan ekonomiye 1 trilyon kredi desteği Starbucks'tan 'yeniden doldur' kampanyası: İkincisi bizden Çelik: Cumhurbaşkanı'mıza dönük tehditlerinin hiçbir hükmü yok Borsa günü düşüşle tamamladı Dilencinin günlük kazancı karşısında şaşıp kaldılar