40. Dünya Satranç Olimpiyatı İstanbul'da yapılacak

Organizasyon, 28 Ağustos-9 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Abone ol



İSTANBUL - 40. Dünya Satranç Olimpiyatı, 28 Ağustos-9 Eylül tarihleri arasında İstanbul'da düzenlenecek. Dünya Satranç Federasyonu'nca (FIDE) 1927'den beri resmi olarak organize edilen ve İstanbul'un 2000'de de ev sahipliği yaptığı Dünya Satranç Olimpiyatı'nın, Dünya Ticaret Merkezi yerleşkesi içindeki İstanbul Fuar Merkezi'nin 9 ve 10 numaralı hollerinde gerçekleştirileceği belirtildi.

164 ülkeden 1800 sporcu ve yaklaşık 4 bin konuğun yer almasının beklendiği organizasyonun, gelmiş geçmiş en önemli katılımın sağlandığı olimpiyat olmaya aday durumda bulunduğu vurgulandı.

Organizasyonla eş zamanlı olarak, 83. FIDE Kongresi, Dünya 16 Yaş Altı Satranç Olimpiyatı, 11. Uluslararası İstanbul Satranç Festivali, FIDE Hakem, Antrenör ve Organizatör Eğitimleri programlarının da düzenleneceği aktarıldı.

Olimpiyat ile ilgili tüm detayların,"http://www.chessolympiadistanbul.com/" internet adresinden takip edilebileceği ve sitenin Türkçe, İngilizce, Rusça, Fransızca, İspanyolca ve Arapça olmak üzere 6 farkı dilde hizmet vereceği vurgulandı.
 

TFF duyurdu: Yeni MHK başkanı belli oldu Prof. Dr. Hasan Sözbilir yeni fay hattı tespit edildiğini açıkladı Coca-Cola beklentilerin üzerinde ciro elde etti İYİ Parti Milletvekili Ersagun Yücel partisinden istifa etti Bakan Şimşek'ten Bahçeli'nin sözlerine ilişkin açıklama