30 Ağustos'ta kutlamaları ben kabul edeceğim

Cumhurbaşkanı Gül, gündemdeki konularla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Abone ol

İSTANBUL - Cumhurbaşkanlığının İstanbul Tarabya'daki Huber Köşkü'nde Anadolu Ajansı muhabiri ile özel röportaj yapan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, gündemdeki konularla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Gül, "Bu 30 Ağustos'ta Başkomutan olarak bütün kutlamaları ben kabul edeceğim. Genelkurmay Başkanımız, Başbakanımız, Milli Güvenlik Kurulu'ndan önce yaptığımız bir konuşmada, Genelkurmay Başkanı'nın getirdiği bir düşünceydi. Biz de çok doğru bulduk" dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Suriye'deki olaylara ilişkin, "Açıkçası her şeyin çok az ve çok geç olduğu bir safhaya geldiğini görüyorum. Bizim güvenimiz kaybolmuş vaziyette, bunu söylemek isterim. Suriye halkının huzuru, mutluluğu, iyiliği bizim için çok önemli" dedi.

Gül, "Libya'daki rejimin devam etmesi mümkün değildi zaten. Akdeniz'e 2 bin kilometre kıyısı olan, dünyanın en zengin petrolüne sahip olan nüfusu küçük bir ülke, iyi bir yönetim altında dünyanın en müreffeh ülkesi olurdu ama otoriter bir kişinin tek başına uzun yıllar yönetiminde, Libya'nın bu kadar uzun süre devam etmesi zaten akıl almaz bir şeydi. Nasıl bu kadar uzun süre devam etti, bunu anlamak mümkün değildi. Dolayısıyla onun da sonu gelmiştir" dedi.

Gül röportajında şunları söyledi:

"Anayasada nelerin olması gerektiğiyle ilgili büyük bir mutabakatın olduğundan tereddütüm yok. Eğer yeni bir anayasa yapılamazsa 'metodoloji ve usul hatalarından veya noksanlıklarından olabilir' diye düşünüyorum. Onun için buna çok dikkat etmek gerekir.Herkesin düşüncelerinin alınması, herkesin anayasası olduğuna önem verilmesi ve herkesin iyi kötü orada bir katkısının olması çok önemli."

Meteor mu düştü? Türkiye Uzay Ajansı'ndan açıklama geldi EURO 2024 Çeyrek Final TRT 1 frekans ayarı nasıl yapılır? AFAD duyurdu: Muğla'da deprem Yerlikaya 'Kuyu-7' operasyonunu duyurdu: 33 suç örgütü üyesi yakalandı Fransa yarı finalde İspanya'nın rakibi