29 yıllık Dev-Yol davası yeniden Yargıtay'da

29 yıllık Dev-Yol ana davası, Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nin direnme kararının ardından Yargıtay 9. Ceza Dairesi'nde yeniden görülmeye başlandı.

Abone ol
ANKARA - 29 yıllık Dev-Yol ana davası, Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesinin direnme kararının ardından Yargıtay 9. Ceza Dairesi'nde yeniden görülmeye başlandı.
Duruşmaya, sanıklardan 9'u ile avukatları Şanal Sarıhan, Mehdi Bektaş ve Ömer Kavili katıldı. Daire Başkanı Ekrem Ertuğrul, duruşmanın başında, sanık sayısının fazla olduğunu belirterek, "Burada olay yargılaması yapmadığımızı bilmenizi isterim" dedi.
Ertuğrul, temyiz incelemesinde sadece hükümdeki aykırılıkların ortaya konulması gerektiğini belirterek, sanık avukatlarından savunmalarında tekrardan kaçınmalarını ve yalnızca hukuka aykırı konuları gündeme getirmelerini istedi.
36 yıl sonra ilginç tesadüf
Yargıtay'ın ceza dairelerinin, uzun yıllar Emekli Sandığı Genel Müdürlüğünün hizmet verdiği binaya taşınması nedeniyle davada ilginç bir tesadüf de yaşandı.
Duruşmada söz verilen sanıklardan Erdoğan Genç, 1975 yılında memur olarak Emekli Sandığında bu binada çalışmaya başladığını belirterek, "Bir garip tecellidir ki 36 yıl önce burası emekli sandığıyken başladı bu iş, burada da bitsin istiyorum" dedi.
Duruşmanın ardından konuşan Genç, 1975 yılında memur olarak girdiği Emekli Sandığının bu binasında 36 yıl sonra yeniden hakim karşısında olduğunu belirtti. Genç, "Burası, 7. kat, hem de bu salon İştirakçı Hesaplar Daire Başkanlığı idi. Benim çalıştığım oda da duruşma salonunun karşısındaydı. 1979'da çalışmaz duruma geldim, aranmaya başlayınca 1980'de yakalandım. 9 yıl Mamak Cezaevi'nde yattım. O zamanlar doğan çocuğum şimdi 35 yaşında. Dükkanım var, esnafım. Bu iş bu binada başladı, umarım bu binada biter" diye konuştu.
Mahkeme heyeti, sanıklar ve avukatlarına savunma yapmaları için süre verilmesine karar vererek, duruşmayı 18 Ocak 2012'ye bıraktı.
 Kayısıdaki yüksek rekolte fiyatı geri çekiyor Prof. Dr. Ersoy'dan deprem sonrası dikkat çeken mesaj Bankalar z kuşağına TikTok’tan ulaşıyor Süper Lig'de yabancı kuralı değişti AFAD duyurdu! Çanakkale'de 4,9 büyüklüğünde deprem!