Yargıtay ve Ankara Adliyesi'nde arama

189 hakim ve savcı hakkında gözaltı kararı alındı. Yargıtay ve Ankara Adliyesi'nde arama yapılıyor

Abone ol

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının Fetullahçı Terör Örgütüne(FETÖ) yönelik soruşturması kapsamında, 189 hakim ve savcı hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla haklarında gözaltı kararı alınan hakim savcılardan 30'unun İstanbul'da görevli olduğu tespit edildi. 

FETÖ üyelerinin haberleşmede kullandığı ByLock programını kullandıkları iddiasıyla haklarında gözaltı kararı bulunan 30 hakim ve savcının gözaltına alınması için çalışmaların başlatıldığı belirtildi.

Bu arada, hakkında gözaltı kararı bulunanlardan 10 hakim ve 2 savcının Anadolu Adalet Sarayı'nda görev yaptığı öğrenildi.

Ankara Adliyesi ve Yargıtay binalarında arama yapılıyor.

3 general ve 1 amirale tahliye

 6 hakim Adana'da gözlatına alındı

189 hakim ve savcı arasından 6 hakimin Adana'da görev yaptığı belirlendi.

FETÖ üyelerinin haberleşmede kullandığı ByLock programını kullandıkları iddia edilen hakimler, Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince gözaltına alındı.

Sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, emniyete götürüldü.

MEB'de 2 bin 400 öğretmen açığa alındı

VakıfBank’ta yeşil fonlama tutarı 5.7 milyar TL Erişilebilirlikte mülkiyet paylaşımlı konut sahipliği Arz - talep dengesi için tarımsal uygulamalara “üretim planlaması” İklimlendirme, ikinci yarı yıla sipariş artışıyla girdi Eğitimin sigortası da hazır