'Uyarımıza rağmen Belçika teröristi serbest bıraktı'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Brüksel'deki saldırganlardan birinin yabancı terörist savaşçı İbrahim el Bakraoui olduğu yönünde Belçika'ya uyarıda bulunduklarını belirterek, 'Uyarımıza rağmen Belçika teröristi serbest bırakmıştır' dedi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Romanya Cumhurbaşkanı Klaus İohannis ile düzenlediği ortak basın toplantısında, "Brüksel'de saldırganlardan biri daha önce Haziran 2015'te Gaziantep'te yakalayıp sınır dışı ettiğimiz kişidir. Belçikalılar adı geçeni serbest bırakmıştır. Bu kişinin yabancı terörist savaşçı olduğu yönündeki uyarımıza rağmen Belçika terörizmle bağlantısını tespit edememiştir." açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözünü ettiği yabancı terörist savaşçının, Brüksel saldırılarının faillerinden biri olduğundan şüphelenilen İbrahim El Bakraoi olduğu öğrenildi. Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, El Bakraoi geçen Haziran ayında Gaziantep’te yakalanarak Temmuz ayında, idari kararla kendi talebi doğrultusunda Hollanda’ya sınır dışı edildi. Türkiye'nin sınır dışı işlemini gerçekleştirme sırasında, El Bakroi'nin yabancı terörist savaşçı olduğu yolundaki uyarısını birer notayla hem Hollanda'ya hem de Belçika'ya bildirmiş olduğu da kaydedildi. Ancak müteakip süreçte ise ilgili kişinin Belçika makamları tarafından "terörizmle bağlantısı tespit edilemediği için" serbest bırakıldığı öğrenildi.

'Dünya terörü yeniden tanımlamak zorunda'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İnanıyorum ki dünya siyaseti eğer ittifak halinde terörün üzerine giderse bu işi çözeriz. Onun için dünya terörü, teröristi ve terörizmi yeniden tanımlamak zorundadır." diye konuştu.

'Türkiye'deki olaylara hassasiyet gösterilmedi'

"Son 3 ay içerisinde Türkiye'nin yaşadığı bu tür eylemler, sayısal olarak bize yüzlerce kayıp verdirdi" diyen Erdoğan, şunları söyledi:

"Ama farklı yerlerde dünyayı ayağa kaldıranlar, Türkiye'de olan bu olaylar karşısında bu hassasiyeti göstermemişlerdir. Hatta hatta, şu anda yapılmakta olan operasyonlarla ilgili bize farklı nasihat vermek isteyenler çıkmıştır. Acaba terörün olduğu bu tür ülkelerde operasyonların olmaması diye bir şey söz konusu mu?"

Dokunulmazlık dosyaları

TBMM'deki dokunulmazlık fezlekelerine ilişkin Erdoğan, "Bana göre sayın Başbakanın bu konudaki açıklaması isabetli olmuştur. Temenni ederim ki diğer siyasi partilerde buna katkı vermek suretiyle süratle Meclis'ten geçer." dedi.

Öte yandan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözünü ettiği yabancı terörist savaşçının, Brüksel saldırılarının faillerinden biri olduğundan şüphelenilen İbrahim El Bakraoi olduğu öğrenildi.

İşte borsada en çok kazandıran hisseler Adli Tıp Kurumu 80 sözleşmeli personel alacak Antalya'da sahilindeki karavanlar kaldırıldı Moody's'ten Koç Holding'in kredi notuna güncelleme Salahsun Hekimoğlu hayatını kaybetti