'Tek limit' uygulaması tüketici esnekliğini engeller

Akbank Genel Müdür Vekili Binbaşgil, kredi kartında tek limit uygulamasının tüketicinin esnekliğini engelleyeceğini, herkesin istediği zaman bankasını, kartını değiştirebilmesi gerektiğini söyledi.

Abone ol
İSTANBUL - Akbank Genel Müdür Vekili Hakan Binbaşgil, kredi kartında tek limit uygulamasını tüketicinin esnekliğini engelleme açısından önemli bulduğunu, herkesin istediği zaman bankasını ve kartını değiştirebilmesi gerektiğini bildirdi.
Binbaşgil, uçuş kartı Wings'in mil puanlarının tüm Winsgs Style üye iş yerlerinde kullanılabilmesine yönelik düzenlenen basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtlarken, Türkiye'deki bankacılık sektörünün günümüzde her açıdan dünyada parmakla gösterilecek bir düzeye geldiğini vurguladı.
Türk bankalarının risk yönetiminin dünyadaki birçok bankadan çok daha iyi durumda olduğunu ifade eden Binbaşgil, iyi risk yönetiminin her üründe olduğu gibi kredi kartlarında görüldüğünü, Akbank dahil hiçbir bankanın "ne pahasına olursa olsun kredi kartı portföyünü büyüteyim" gibi bir yaklaşımının bulunmadığını söyledi.
Kredi kartında tek limit uygulamasına ilişkin de Binbaşgil, "Bence en önemli konu, bunu tüketicinin esnekliğini engelleme açısından önemli buluyorum. Herkes istediği zaman bankasını, kartını değiştirebilmeli. Daha tartışılıyor. Ama bu durum, işi biraz daha zorlaştırıcı olabilir" yorumunu yaptı.
"Bankalar hayır kurumu değil"
Akbank Ödeme Sistemlerinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Sindel de sorular üzerine, son 10 yılda kredi kartı harcamalarının, kriz zamanlarında biraz azalmakla beraber her sene yüzde 20'nin üzerinde büyüdüğünü belirterek, tüketim harcamalarının yaklaşık yüzde 30'unun ödeme sistemleri ürünleriyle, yüzde 70'inin ise hala nakit yapıldığını hatırlattı.
Sindel, 2012'de bu yıl yaşanan trendlerin aynen devam edeceğini, önümüzdeki yıl kredi kartlarında yine yüzde 20'nin üzerinde bir ciro büyümesi yaşanacağını ifade etti. 
Kredi kartı ücretlerine dair de Sindel, "Bankaların bunu alması son derece normaldir, haklıdır, doğrudur. Bankalar da sonuçta hayır kurumu değildir. Para kazanmak için yapmaktadırlar. Bu kadar bedava uçuşlar, bu kadar taksitler ve operasyonlar bir maliyet içermektedir" dedi.
Kredi kartlarında tek limit uygulamasına ilişkin ise Sindel, bu konuda şu anda netleşmiş bir karar bulunmadığını anımsatarak, şöyle konuştu:
"Tek limit uygulamasının, sağlıklı rekabete bir miktar engel olacağını düşünüyoruz. Bu, yeni kart verme konusunda bankaların rekabet etmesini zorlaştıracak bir düzenleme olacaktır. Bence bunu düzenlemeye ciddi bir ihtiyaç da yok."
 Kayısıdaki yüksek rekolte fiyatı geri çekiyor Prof. Dr. Ersoy'dan deprem sonrası dikkat çeken mesaj Bankalar z kuşağına TikTok’tan ulaşıyor Süper Lig'de yabancı kuralı değişti AFAD duyurdu! Çanakkale'de 4,9 büyüklüğünde deprem!