'Şikeye indirim'i yeniden görüşecekler

Cumhurbaşkanı Gül'ün Meclis'e iade ettiği şike yasası 8 Aralık Perşembe günü tekrar görüşülecek.

Abone ol

İSTANBUL - TBMM Adalet Komisyonu, şike cezalarında indirim öngören ve Cumhurbaşkanınca bir kez daha görüşülmek üzere TBMM'ye iade edilen yasayı, 8 Aralık Perşembe günü saat 18.00'de görüşecek. Düzenlemenin Pazar günü de Genel Kurul'da ele alınması bekleniyor.

Canikli: Yasayı aynen göndereceğiz

Öte yandan AKP Grup Başkan Vekili Nurettin Canikli, partisinin grubunun şike yasasında cezaları düşüren düzenlemeye ilişkin görüşünün değişmediğini ifade ederek, aynen Köşk’e gönderilmesi kanaatinde olduklarını söyledi.

Canikli ayrıca, TBMM’deki mutabakata sadık kalacaklarını ifade ederken, "Bu kanatimizi değiştirecek bir gelişme yoktur. Cumhurbaşkanımız Anayasal hakkını kullanmıştır. Takdir Sayın Cumhurbaşkanı'nındır. Bizim grup olarak görüşümüz aynıdır. Sayın Cumhurbaşkanı'nın yasayı Anayasa Mahkemesi'ne götüreceği yönünde bir beklentimiz yoktur" dedi.

Canikli, CHP ve MHP'nin de görüşlerinin değişmediğinin yaptığı görüşmelerle teyid ettiğini belirtirken, bir soru üzerine yasanın bütçe görüşmelerinin arasında Genel Kurul'da gündeme alınabileceğini de söyledi.

MHP ve CHP'den destek

Öte yandan MHP Genel Başkan Bahçeli, Cumhurbaşkanı Gül tarafından 'veto' edilen Şike Yasası'nın tekrar Meclis gündemine gelmesi durumunda destekleyeceklerini söyledi. Gül'ün, adalet duygusunun kimler tarafından saldırıya uğradığını ve kimler için kişiye özel yasalar çıkarıldığını unuttuğunu ya da unutur gibi görünmeye tevessül ettiğini ileri süren Bahçeli, çıkması için katkı verdikleri kanun değişikliğinde, Gül'ün bu şekilde veto yetkisini kullanmasını hayret ve esefle karşıladıklarını kaydetti. Bahçeli, "Çankaya noteri suçlamalarını bertaraf etmek amacıyla fırsattan yararlanarak meseleyi farklı noktalara çekmiştir" görüşünü savundu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise "Daha önce bu irade yansıdı. İradenin gereği yapılacak. İmzamızın arkasındayız" dedi.

Fener, deplasmanda 1 puanla yetindi SPK 2 şirketin sermaye artırımını onayladı Beşiktaş Eintracht Frankfurt'a 3-1 mağlup oldu Konut piyasasında ‘paylı’ dönem Başladı Galatasaray RFS ile 2-2 berabere kaldı