'Kendimizi aşmaya değil motivasyona ihtiyacımız var'

İİB Genel Sekreterliği bünyesinde faaliyet gösteren 6 birlik içinde 2010 yılında en çok ihracat gerçekleştiren firmalara ödülleri, Cemile Sultan Korusu'nda törenle verildi.

Abone ol

İSTANBUL - Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, Cumhuriyet'in 100. yılı olan 2023'te 500 milyar dolar ihracat hedefine ulaşabilmek için yeni dönemde Türkiye'nin katma değerli ihracata ihtiyacı olacağını belirterek, "Kendimizi aşmaya, koşmaya değil zıplamaya, yeni atılım yapmaya, motivasyona ihtiyacımız var" dedi. İstanbul İhracatçı Birlikleri (İİB) Genel Sekreterliği bünyesinde faaliyet gösteren 6 birlik içinde 2010 yılında en çok ihracat gerçekleştiren firmalara ödülleri, Cemile Sultan Korusu'nda düzenlenen törenle verildi.

Törende konuşan Büyükekşi, Türkiye'nin üretim gücü olan ihracatçıların, başarıları sayesinde yeni istihdam ürettiklerini, ülkenin geleceğine büyük katkıda bulunduklarını belirterek, ülkenin, geçmişin kazanımları üzerine yeni program ve atılıma hazırlandığını söyledi.

İhracatçıların Türkiye'nin yüz akı olduklarını vurgulayan Büyükekşi, yeni kurulacak hükümetle yapılacak programın Türkiye'nin yatırım, atılım ve liderlik aşamalarında çok önemli rol oynayacağını belirterek, herkesin ihracattaki artışı ve gelişimi paylaştığını, iktidarından muhalefetine tüm kesimlerin ihracatın ne anlama geldiğini çok iyi bildiğini anlattı.

Büyükekşi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, 25 Haziran'da yapılan genel kurulda, bundan sonra ihracatçıların önlerine çıkacak tüm engellerde Meclis'te destek vereceklerini söylediklerini, bunun son derece önemli olduğunu vurguladı.

"Cari açıkla en iyi mücadeleyi biz yaparız"

Yeni dönemde yapılacak çalışmalara en büyük katkıyı ihracatçıların sağlayacağını belirten Büyükekşi, "Sizler üreteceksiniz, ihraç edeceksiniz ve istihdam sağlayacaksınız. Türkiye'nin son günlerde kronik sorunu olan cari açıkla en iyi mücadele edecek olan yine biz ihracatçılarız" dedi.

Bu yolda özel ve kamu işbirliğiyle büyük atılımlar yapacaklarını ifade eden Büyükekşi, kamunun ekonomik politikalarını ihracat odaklı yapacağını, ihracatçıların önünü açacağını, ihracatçı sektörleri daha fazla teşvik edeceğini, ihracatçıların da üzerlerine düşen görevleri yerine getireceklerini kaydetti.

Büyükekşi, ihracatçıların yeni dönemde yeni pazarlarda aktif pazarlama yapacağını dile getirerek, "Yeni dönemde Türkiye'nin katma değerli ihracata ihtiyacı

olacak. Çünkü Cumhuriyet'in 100. yılı olan 2023'te 500 milyar dolar ihracat hedefi var. Bunu gerçekleştirebilmek için katma değeri yüksek ihracat ürünlerine ihtiyaç duyacağız. Özellikle kendimizi aşmaya, koşmaya değil zıplamaya, yeni atılım yapmaya, motivasyona ihtiyacımız var" diye konuştu. Hemen hemen tüm sektörlerde çift rakamlı ihracat artışı olduğunu belirten Büyükekşi, ödül töreninin, ihracatçılara çok büyük moral ve motivasyon kaynağı olacağını söyledi.

İBB Koordinatör Başkanı, Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tuncay Sagun da 2010 yılının küresel ekonomi ve ticaret açısından toparlanma dönemi olarak geçtiğini, 2008'in son çeyreğinden itibaren tüm dünyayı saran küresel ekonomik bunalımın etkilerinin 2009'un ikinci yarısından itibaren azaldığını ve yavaş bir düzelmenin başladığının gözlendiğini kaydetti.

Sagun, İBB sektörlerinin 2010'u başarılı bir şekilde tamamladığını, 2011'in hem ülke hem de birlik ihracatları açısından son derece başarılı gittiğini belitti. Törene, TUSKON Başkanı Rızanur Meral ve İTO Başkanı Murat Yalçıntaş da katıldı. 

Gazetemizin Başyazarı Osman Arolat'a

ödül Törende, ihracatçılara yaptıkları yayınlarla destek olan Gazetemiz DÜNYA'nın Başyazarı Osman Arolat da ödüllendirildi. Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları, Gemi ve Yat İhracatçıları, Ağaç Mamulleri ve Orman Ürünleri İhracatçıları, Fındık ve Mamulleri İhracatçıları, Yaş Meyve Sebze ile Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları ödüllendirildi.

Dolar/TL'den günün ilk rakamları İstanbul Boğazı gemi trafiğine açıldı 30 Ağustos Zafer Bayramı hangi güne denk geliyor? Hamas, Tel Aviv'e M-90 füzesi ile saldırdı Avrupa turnuvaları bitti doluluklar en az % 80’e çıkar