'Kardelenler' BM merkezinde tanıtılacak

BM Kadının Statüsü Komisyonu'nun etkinliği kapsamında "Türkiye'den Bir Başarı Hikayesi: Kardelenler" paneli düzenlenecek

Abone ol
İSTANBUL - Birleşmiş Milletler (BM) tarafından düzenlenen "Pekin 15" etkinliği kapsamında kadınlara fırsat eşitliği sağlayan örnek projeler arasına alınan "Kardelenler", New York'taki BM Merkezi'nde düzenlenecek panelde tanıtılacak.
Turkcell'den yapılan yazılı açıklamaya göre, BM Kadının Statüsü Komisyonu tarafından 1-12 Mart tarihleri arasında organize edilen etkinlik kapsamında, "Türkiye'den Bir Başarı Hikayesi: Kardelenler" paneli düzenlenecek.
Turkcell'in, kızların eğitimi için 10 yıldır yürüttüğü "Kardelenler" projesinin anlatılacağı panele, BM Genel Sekreter Yardımcısı Rachel Mayanja, Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, BM Daimi Temsilcisi Büyükelçi Ertuğrul Apakan, Turkcell Kurumsal İletişim ve İlişkilerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Koray Öztürkler, gazeteci-yazar Elif Şafak ve ODTÜ Uluslararası İlişkiler 3. sınıf öğrencisi "kardelen" Güleser Çelik konuşmacı olarak katılacak.
BM Pekin Deklarasyonu ve Eylem Platformu tarafından, kadınlara fırsat eşitliği sağlanmasına katkıda bulunan iyi uygulama örnekleri arasına alınan "Kardelenler" projesi, katılımcılarla BM çatısı altında örnek proje olarak paylaşılacak.
10 yıllık yolculuğunda 4 uluslararası ödül ve 12 ulusal ödülle taçlandırılan ve "Türkiye'nin Projesi" haline gelen Kardelenler'in BM'de yapılacak panelinin ardından, National Geographic Channel fotoğrafçısı Tino Soriano tarafından çekilen fotoğraflardan oluşan "Kardelenler" fotoğraf sergisi, New York Türk Evi'nde gerçekleştirilecek resepsiyonla açılacak.
Fener, deplasmanda 1 puanla yetindi SPK 2 şirketin sermaye artırımını onayladı Beşiktaş Eintracht Frankfurt'a 3-1 mağlup oldu Konut piyasasında ‘paylı’ dönem Başladı Galatasaray RFS ile 2-2 berabere kaldı