'Girişimin' de fabrikası kuruldu
Turkcell ve Özyeğin Üniversitesi ortaklığında kurulan 'Girişim Fabrikası'nda ticarileşmeye ihtiyaç duyan fikirler desteklenecek.
Abone olİSTANBUL- Özyeğin Üniversitesi ve Turkcell işbirliğiyle hayata geçirilen "Girişim Fabrikası", fikir ve teknolojilerin ticarileşmesini hızlandırmayı amaçlıyor.
Yılda 8 ila 16 yeni projenin destekleneceği Girişim Fabrikası'nda, projelerin 12 ay içerisinde yatırımcı desteği alarak kendi kendine yeter hale gelmesi hedefleniyor.
Alınan bilgiye göre, 90 başvuru alan Girişim Fabrikası'nın ilk yönetim kurulu toplantısının ardından eBrandValue, Antropi, Neoses, KogniGo, MystlC ve Turkcell TeknoFikir yarışması finalistleri arasında yer alan SiS projeleri fabrikaya dahil oldu.
İş hızlandırma merkezi formatında kurulan Girişim Fabrikası, akademisyenler ve tecrübeli seri girişimcilerin birlikte pratik ve teorik koçluğu/mentorluğuyla hedefe odaklı stratejiler geliştirmeyi, girişimcilerin Türkiye'deki meslek yatırımcı ağları ile buluşturulmasını ve profesyonel servis destekleri verilmesini içeriyor.
Mobil odaklı girişimcilerden başarılı olanların, Turkcell Partner Program'a katılma şansı bulunuyor.
Girişim Fabrikası'na net bir iş planına ve en az iki kişilik girişimci ekibine sahip girişimciler, zamanlarının tamamını projede geçirme şartıyla, okul veya sektör kriteri gözetilmeden ücretsiz başvurabiliyor. Adayların öncelikle adresinden online başvuruda bulunması gerekiyor.
Girişim Fabrikası, TÜBİTAK, KOSGEB gibi devlet kurumlarının yanı sıra, Endeavor, Etohum ve TOBB Genç Girişimciler Kurulu gibi sivil toplum kuruluşları, Galata Business Angels, LabX, 212 VC, Young Turk Ventures Inventram ve Inovent gibi yatırımcı ağlarını içeren girişimcilik ekosisteminin paydaşları ile işbirliği halinde olacak.