'Barış barış' demekle barış gelmiyor

"Terör örgütüyle direkt veya endirekt irtibatı olanlar bu ülkeye barış getiremezler" diye konuşan Başbakan Erdoğan, Güneydoğu'da TOKİ'ye ev yaptırmayan belediyeleri de eleştirdi.

Abone ol

ANKARA - Terörle mücadelenin süreceği mesajını veren AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bu yöntemle bir yere ulaşılamayacağını ifade ederek, "Teröre göz yuman, sessiz kalan, terörden nemalanan terörden siyasi fayda sağlamaya çalışanlar en az teröristler kadar terörün bu kanlı yüzünü ortaktırlar, bu cinayetlere ortaktırlar. Şunu da söylüyorum onlara destek verenler de ortaktırlar" dedi.

Erdoğan, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada terör konusuna değinerek, şunları kaydetti: 

"Terör eylemleriyle cana kastetmek, insanları katletmek hiçbir gerekçeyle meşrulaştırılamayacak derecede büyük bir vahşettir, vicdansızlıktır, insanlıktan nasibini alamamaktır. Oradan nemalanarak siyaset yapmak hiçbir zaman barışı getirmeyecektir. 'Barış barış' demekle barış gelmiyor.

Terör örgütüyle direkt veya endirekt irtibatı olanlar bu ülkeye barış getiremezler. Milleti aldatmak mümkün değil, millet nerede, neyin nasıl yürütüldüğünü gayet iyi biliyor. Zannediliyor ki 'barış diyoruz, şu anda siyasetin de içindeyiz, millet bizi anlamıyor...' Millet sizi çok iyi anlıyor. Millet kimin ne olduğunu gayet iyi biliyor ama terör yöntemiyle eğer bir yere ulaşacağınızı zannediyorsanız hiçbir yere ulaşmanız mümkün değil.

Eğer demokratik bir mücadele verecekseniz, bunu demokrasinin kuralları içinde verin... Ama yok demokratik mücadele değil de insanları farklı yöntemlerle, bölücü terör örgütünün verdiği desteklerle bir yerlere gelmek istiyorsanız... Bu ülkede buna fırsat verilmeyecektir. Bu millet buna fırsat vermeyecektir.

Teröre gözyuman, sessiz kalan, terörden nemalanan terörden siyasi fayda sağlamaya çalışanlar en az teröristler kadar terörün bu kanlı yüzünü ortaktırlar; bu cinayetlere ortaktırlar. Şunu da söylüyorum onlara destek verenler de ortaktırlar."

Erdoğan, terörün yatırımların önünde de engel olduğunu belirterek, yatırımcının huzur olan yere gideceğini kaydetti.

Partisine bağlı belediye başkanlarının bölgelerinde olumlu işler yaptığına işaret eden Başbakan Erdoğan, haftasonu Trabzon ve Rize'ye yaptığı seyahati anlattı. Açılışı yapılan tesisler ile ilgili bilgi veren Erdoğan, "Milletimiz için iş üretmeye devam edeceğiz. Susacağız ama eserlerimiz konuşacak" dedi.

TOKİ'ye destek olmayan belediyeler

Başbakan Erdoğan, konuşmasında Güneydoğu'daki bazı belediyelerin tavrını da eleştirdi. TOKİ'nin yatırımlarını engellemeye çalışan yerel yönetimler olduğuna işaret eden Başbakan, şu ifadeleri kullandı:

"Şu anda Güneydoğu'da öyle belediyeler varki; TOKİ'ye burada yatırım yapmayın, biz size yardımcı olamayız diyorlar. Bu çatının yerel yönetimde siyaset yapan temsilcisi olacaksın hem de fakire, fukaraya ev yapacak olanlara destek vermeyiz diyeceksiniz. Terörü tüm boyutlarıyla ele aldık. Teröre rağmen demokrasi, hukuk, diyoruz. Terör örgütü hakların gelişmesinden rahatsız oldu. Anayasa değişikliğinden rahatsız oldular. Son saldırılar örgütün gerçek niyetini gözler önüne sermeye başladı.

Tüm vatandaşlarımın zamanlamaya dikkat etmesini istiyorum. Özellikle Kürt kökenli vatandaşlarımız özellikle zamanlamaya dikkat etsin, neden şimdi diye sorsun. Ne zaman ekonomi atılıma geçtiyse, hükümet hak ve özgürlük adımları attıysa saldırılar arttı.

Sadece olağanüstü hal kalksın yeter diyenler vardı. Bu iktidar kaldırdı. TRT 6'da anadilde yayınlar başladı, anadil kursları açıldı mı? Cezaevlerinde anadilinde görüşme imkanı bulundu. Devlet hiçbir dönemde görülmeyen yatırımları bu dönemde yaptı.

Dış politika ve eleştiriler

Başbakan Erdoğan, uluslararası ilişkilerde meydana gelen gelişmeleri de anlattı. BM'deki İran oylamasına değinen Erdoğan, şöyle konuştu:

"Türkiye BM'de hayır oyu verdik. İmzamızın arkasında durduk. Obama'nın bize ve Lula'ya gönderdiği mektuba göre İran'la anlaşma imzaladık. Obama'ya telefonda da anlattım. İran imzasına uymazsa biz de onu yalnızlığa iteriz. Irak'ta söyledik, olmadı. Bir Saddam yok edilsin diye değer miydi? Yüzbinlerce insan öldü, medeniyet çöktü. Ben bunları demokrasi anlayışıma sığdıramam.

İsrail destekli kara propaganda Türkiye içindeki malum basında hala devam ediyor. Manşetlerin altında yatan manayı biliyoruz. Bu basının Gazze'de kimi desteklediğini biliyoruz.

Götürülen Gazze'ye insani yardım. Bana getirin ben götüreyim diyorsun. Ekmek bıçaklarını dünyaya gösteriyorlar. Sizin silahlarınız, hücum botlarınızı kim dünyaya gösterecek?

Türkiye'nin Gazze'de ne işi var diyorlar. Diğerlerinin burada ne işleri var bunu sorsana. Artık kendi sınırları içinde yaşayan ülkeler dönemi geçti. Dünya artık büyük bir köy. Türkiye sıradan bir ülke değil. Köşe yazarlarının saptırmasına gelmeyelim. Türkiye kasaba devleti değil, gündem belirleyen ülkedir. İyi niyetli veya kötü niyetli bu kara kampanyalara destek verenler ülkemizin milli çıkarlarına karşı çıkıyorlar.

ABD, sadece kağıt üzerinde model ortağı veya stratejik müttefiki değildir. ABD'nin ve Türkiye'nin vizyonu birçok yerde örtüşüyor. Ortadoğu ile yoğun ilişkilerimiz yeni başlamadı.

Arap ülkeleri ile ne zaman yakınlaşsaklar, o manşetlerle ırkçılık yapılıyor. Arap turistlere karşı ırkçılık yapıldı. Köpeğine Arap ismini takanlar oldu."

Stephen King Türkiye'ye geliyor Dolar/TL'den günün ilk rakamları Venezuela Devlet Başkanı Maduro yeni kabinesini açıkladı Bisiklet ve motosiklet aksamı ithalatında gözetim uygulanacak Polis Amirleri Eğitim Merkezi’ne 450 öğrenci alınacak