Türk 'antika avcısı' İngiltere'de nadide parçalar arıyor

Gültekin, antika işiyle uğraşmak isteyenlere tavsiyelerde de bulundu. Türk antikacı ve koleksiyonerlerin İngiltere'de aktif şekilde bulunduğunu ve bu nedenle Osmanlı'ya ait eserleri bulma ihtimalinin düşük olduğunu söyleyen Gültekin, Osmanlı eserlerinin internet üzerinden yapılan müzayedelerde yer alabileceğini kaydetti.

İngiltere'deki antika piyasasında sahte eser satışının da düşük ihtimal olduğunu dile getiren Gültekin, kalitenin yüksek olduğunu belirterek, "Fransız antikacılar ellerindeki eserleri gelip buradaki fuarlarda satıyor. İngiltere'deki bir antikacıyı Fransa'daki ya da İtalya'daki bir fuarda görmeniz çok düşük bir ihtimaldir ama burada gittiğim fuarlarda birçok İtalyan antikacı eserlerini burada satabiliyor çünkü alım hacmi çok büyük bir pazar" dedi.

Emekliye 3 ayrı formül! İşte en düşük emekli maaşı için konuşulan rakam... 1 milyon TL’nin net getirisi ne kadar oldu? EURO 2024'te; Hedef yarı final, rakip Hollanda! Almanya kırmızı-beyaza büründü Bankaların emekli promosyonlarında son durum: Tutarlar artırıldı…