Türk 'antika avcısı' İngiltere'de nadide parçalar arıyor

Gültekin'e göre antika işinde eserlerin tarihi ve durumu kadar hikayesi de önemli. Hikayesinin fiyatını artırdığı antika eserlerin başında da Birinci Dünya Savaşı sırasında "Anti-Alman" çevrelerin tepkisini çekmemek için soyadından bir harf atan şair Sir John Betjeman'ın aile şirketinin mobilyaları geliyor.

Yaklaşık 100 yıl önce kapanan "George Betjemann and Sons" mobilya şirketinin ürünlerinin, hikayesi nedeniyle bugün çok rağbet gördüğünü söyleyen Gültekin, şirketin hikayesini şu sözlerle anlattı:

"İngiliz şair Sir John Betjeman'ın ailesi İngiltere'nin en büyük mobilyacılarından birisi. Kişiye özel, terzi usulü mobilyalar yapıyorlardı. Ancak Sir Betjeman, 'Şair olacağım' diyor. Babası (Ernest Edward Betjemann) ise tek oğlunun işlerin başına geçmesini istiyor. Betjeman, ben 'Şiir ve edebiyatla uğraşacağım' deyip bırakıyor ve yılların şirketi kapanıyor. Betjeman, Kraliçe tarafından 'Sir' unvanına layık görülen bir şair oluyor ama mobilya şirketi bitiyor. O mobilya şirketinin yaptığı eserler ise hikayesinden dolayı bugün fazlasıyla rağbet görüyor. Neden? Kalitesi, üzerinde yapan kişinin imzası olması ve kesinlikle hikayesinden dolayı. Sir Betjeman 'Şair olacağım" demeseydi o eşyalar hiçbir zaman bu fiyata satılamayacaktı."

Emekliye 3 ayrı formül! İşte en düşük emekli maaşı için konuşulan rakam... EURO 2024'te; Hedef yarı final, rakip Hollanda! Almanya kırmızı-beyaza büründü