Türk 'antika avcısı' İngiltere'de nadide parçalar arıyor

Portobello Road Market, geçmişi 150 yıl kadar geriye gitse de dünyanın en tanınmış antika sokak pazarlarından biri olarak ön plana çıkıyor. Londra'nın Notting Hill bölgesindeki Portobello caddesinde kurulan antika pazarında birçok ülkeden antikacı elindeki ürünleri tezgahlarda satarken caddedeki dükkan ve pasajlarda da çok sayıda antikacı bulunuyor.

Gültekin, yılın belirli zamanlarında İngiltere'de kurulan 12 ayrı antika pazarı ve fuarlarıyla birlikte Portobello'yu da ziyaret ediyor.

"Aradığım tek bir şey yok, bir şeyleri ararken kesinlikle kendimi limitlemiyorum" diyen Gültekin, Portobello antikacılarının iç mimarlara ve koleksiyonerlere hitap ettiğini söyledi.

Genel olarak gümüş ve porselen ağırlıklı antikaların bulunduğu Portobello Road Market'te İslami eserlerin satıldığı mağazaların bulunduğunu da aktaran Gültekin'e göre İngiltere'nin antika çeşitliliği çok geniş. Tek bir ülkede bu kadar çeşit ve yüksek kaliteyi yakalamanın zor olduğunu kaydeden Gültekin, "Burada filtreden geçmiş kaliteli eser oluyor" diye konuştu.

Portobello'da Gültekin'in radarına en çok takılan eserler arasında midye kabuğu tasarımlı gümüş bisküvi ya da kek kutuları, mum söndürme makasları ve tekstil ürünleri bulunuyor.

Emekliye 3 ayrı formül! İşte en düşük emekli maaşı için konuşulan rakam... EURO 2024'te; Hedef yarı final, rakip Hollanda! Almanya kırmızı-beyaza büründü