Türk 'antika avcısı' İngiltere'de nadide parçalar arıyor

Ailesi İstanbul'da üç nesildir antikacılıkla uğraşan Kartal Cihad Gültekin, İngiltere'deki antika pazarlarında müzayedeye çıkabilecek nadide ürünler ararken antikacılığa ilgi duyanlara "İlk gördüğünüzü almayın" tavsiyesinde bulundu.

Son yıllarda internet ortamına taşınan antika müzayedeleri sayesinde birçok kişi antikaya ilgi duymaya başladı ya da piyasayı takip eder hale geldi. Özellikle sosyal medya platformlarından yapılan satışlar, Türkiye'deki birçok müzayede evinin en büyük pazarı haline gelirken dünyanın önde gelen sanat eseri ve antika sigorta şirketi Hiscox'a göre bu durum dünyada da aynı.

Hiscox'un verilerine göre 2013'te 1,5 milyar dolar olan internet üzerinden antika, sanat eseri ve koleksiyon ürünü satışı 2019'a gelindiğinde 4,8 milyar dolara ulaştı.

İngiltere'nin en büyük müzayede evlerinden Christie's, Sotheby's ve Phillips'in internetten satışları ise 2020'de bir önceki yıla göre yüzde 436 artarak 370 milyon doları buldu.

Emekliye 3 ayrı formül! İşte en düşük emekli maaşı için konuşulan rakam... EURO 2024'te; Hedef yarı final, rakip Hollanda! Almanya kırmızı-beyaza büründü