Kışın neden yaz lastiği kullanılmamalı? 7 derecenin altındaki havalarda kış lastiği takmanın önemi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı kararıyla şehirlerarası karayollarında yolcu ve eşya taşıyan tüm araçları kapsayan zorunluluğun il sınırları içerisinde uygulanıp uygulanmayacağı veya nasıl uygulanacağı ortalama yerel sıcaklıklar dikkate alınarak ilgili valiliklerce belirleniyor. Ancak küresel iklim krizi nedeniyle sıcaklıklarda yaşanabilen ani değişimler ve ülkenin geniş bir coğrafyada bulunması bazen sürücülerin kafasını karıştırabiliyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen LASİD Genel Sekreteri Erdal Kurt, bazı sürücülerin hala uygulamayı sorguladığını belirterek, "Kış lastiği, 7 derece altındaki sıcaklıklarda, kış koşullarında sertleşmeyerek yere tutunma özelliğini korur ve ıslak, çamurlu veya karlı yüzeylerde sürüş emniyetini artırır. Bu özellikleri nedeniyle hava ve yol şartlarından kaynaklanabilecek olası risklere karşı ortak trafiğin güvenli ve akıcı olmasına katkı sağlar." ifadelerini kullandı.

İstanbullular tarlaya indi İstanbul'daki konut fiyatları ve kiralarla ilgili çarpıcı araştırma! İstanbul'da su sorunu var mı? İSKİ son durumu açıkladı Yazın en çok tercih edilen plaj ve seyahat rotaları belli oldu